Petrolul îngenunchiată de ”prinții” Alibec și Kovacs în fața ”Regelui”. Tamaș: Nu credeam că se poate întâmpla și chestia asta

Petrolul îngenunchiată de ”prinții” Alibec și Kovacs în fața ”Regelui”. Tamaș: Nu credeam că se poate întâmpla și chestia asta

Petrolul Ploiești a pierdut pe teren propriu confruntarea cu Farul Constanța, scor 1-3. Prima repriză a aparținut elevilor lui Gică Hagi, constănțenii intrând la vestiare cu un avantaj de două goluri, în urma unei duble reușite de Alibec. A două repriză a aparținut în totalitate formației ploieștene. Practic, Petrolul a dominat complet repriza secundă și părea că poate restabili egalitatea pe tabela de marcaj mai ales că lupi au redus din avantaj în minutul 57 grație golului înscris cu capul de Gabi Tamaș în urma unui corner bine executat de Jair. Totuși, deciziile arbitrului Istvan Kovacs au schimbat soarta partidei. Acesta  i-a arătat destul de ușor două cartonașe galbene lui Irobiso (min. 79) și a refuzat să vadă un fault făcut asupra lui Gicu Grozav în apropierea careului mare. 

Astfel, jucătorii Farului Constanța au profitat de faptul că jucau cu un om în plus și au reușit să ducă scorul la 3 la 1 în ultimele minute ale partidei.

 La final, Gabriel Tamaș  s-a declarat mulțumit de prestația colegilor săi, susținând că rezultatul putea să fie cu totul altul dacă Petrolul nu rămânea în zece oameni pe teren. 

Ce să comentez. Știam foarte bine cine este Farul. Ne-am pregătit toată săptămâna. Eu spun că nu ne-am făcut de râs. Am demonstrat că putem juca fotbal. Am jucat fotbal și am pierdut. Nu am avut șansă. Am avut câteva oportunități. Știe toată lumea ce jucător e Alibec. A avut o execuție extraordinară.

Am intrat la vestiare cu 0-2. Am zis că nu avem nimic de pierdut, am zis să ne jucăm șansa, să le punem probleme. Am reușit. A fost roșul luat de Irobiso și s-a schimbat puțin meciul. Și în zece oameni am avut posesie și am încercat. Am vorbit cu domnul arbitru și mi-a spus că Irobiso i-a arătat semnul de VAR. Arbitrul ne-a spus la începutul partidei că dacă arătăm semnul de VAR ne dă cartonaș galben. Asta a fost decizia dânsului și nu am ce să comentez.

Sunt ok punctele, noi ne-am pus în cap să luăm mai multe puncte. A fost momentul la Mediaș când am luat gol în ultima secundă. Azi puteam mai mult dacă eram atenți. Per total, eu zic că ar trebui să fim mulțumiți, iar suporterii să fie alături de noi. Am obosit puțin. E prima dată când văd ca jucătorii de la Farul să tragă de timp la unele faze. Nu credeam că se poate întâmpla și chestia asta.

Felicit ambele echipe că am făcut spectacol, s-au înscris goluri, ocazii de poartă, ce vrea lumea.

Să întrebați selecționerul dacă e Tamaș prea bătrân pentru națională. Nu am renunțat la echipa națională, dar nici nu mă mai gândesc la ea. Alibec a arătat că este într-un moment bun, este în formă. Mai sunt și alți jucători din Liga 1 pe care selecționerul ar trebui să îi urmărească. Nu pot să dau nume. Alibec și ceilalți. Sunt câțiva jucători care merită chemați pentru că sunt în formă. Dacă vrem să ne calificăm la un turneu final, trebuie luați cei mai în formă jucători indiferent de vârstă.

Eu joc, nu e problemă, dar trebuie să întrebați staff-ul, nu pe mine”, a declarat Gabi Tamaș la finalul meciului.