VIDEO| Promovarea, un vis devenit realitate într-un moment dificil pentru Petrolul. Oficialii, deja cu gândul la viitor

VIDEO| Promovarea, un vis devenit realitate într-un moment dificil pentru Petrolul. Oficialii, deja cu gândul la viitor

Petrolul a reușit să promoveze în Liga 1 după ce a învins cu 2-0 Concordia Chiajna, în runda a 9-a a play-off-ului din Liga 2 după șase ani de așteptare. Astfel, la finalul partidei a fost petrecere pe ”Ilie Oană”, suporterii intrând pe teren și sărbătorind alături de favoriți revenirea în prima divizie.

Probabil nimic din toate acestea nu ar fi fost posibile fără Claudiu Tudor, cel care a acceptat un post în conducerea clubului în urma insistențelor venite din partea suporterilor. El a reușit în momente dificile să țină unită familia pe care a creat-o alături de Nae Constantin la Petrolul Ploiești. Și nu a ajutat doar moral echipa, ci și financiar.

La interviurile de la finalul disputei, în urma căreia Petrolul și-a obținut dreptul sportiv de a evolua în Liga 1 în sezonul următor, Claudiu Tudor a vorbit mai amplu despre problemele pe care Petrolul le-a avut în acest sezon.

Principalele probleme au fost legate de bani, chiar el venind cu sume importante de acasă pentru a achita drepturile salariale ale jucătorilor, iar finalul meciului cu Concordia Chiajna l-a prins în lacrimi.

Întreg sezonul a fost unul plin de situații neprevăzute, iar banii chiar au fost o problemă care putea contribui decisiv la un eventual insucces al Petrolului și în acest sezon. Tudor și-a adus aminte și de faptul că ploieștenii au început din Liga 4 noul proiect și a comparat Petrolul cu Rapid.

”Mi-am dorit să plâng și am făcut-o! M-am descărcat pentru că a fost un an extraordinar de greu. Echipa a venit după trei ani în care s-au ratat obiectivele. A fost destul de greu, fără siglă, fără sponsori, ne-a fost destul de greu, dar împreună cu băieții am reușit. Mulțumesc familiei că m-a ajutat foarte mult, m-a înțeles de ce n-am putut să dorm noaptea și până la urmă am reușit, asta e important.

Cumva, ne asemănăm puțin cu Rapid. Proiectul a plecat de jos, am ajuns în Liga 2, iar apoi au venit meseriașii. Așa a fost și la Rapid, când a venit Daniel Niculae, care a făcut o treabă bună și a dus Rapid în Liga 1. Așa a fost și la Petrolul, cu mine și cu Nae. Mulțumim conducerii, mulțumim staffului, mulțumim Cătălin Grigore, băieților. A fost greu, foarte greu, dar până la urmă satisfacția e pe măsură. Au fost momente grele, Dumnezeu ne-a dat putere până la urmă să reușim. A fost greu, dar Dumnezeu ne-a ajutat și am scos-o la capăt”, a declarat Claudiu Tudor la microfonul Digi Sport.

”Am împrumutat clubul, am pus viitorul familiei în pericol, dar totul a decurs OK. Merită pentru acești suporteri minunați. Acum fac un apel pentru autorități, s-au bătut cu pumnul în piept că ne vor ajuta, sper să vină alături de noi. Avem nevoie! ”, a mai spus Claudiu Tudor, director sportiv Petrolul

Și tehnicianul Nicolae Constantin a dorit chiar în timpul acestor momente de bucurie să tragă un semnal de alarmă.

„Nu se compară meciurile trăite ca fotbalist, cu cele trăite ca antrenor. E consum mult mai mare. Eu am trei luni zile nedormite. Nici nu știu ce urmează, lăsați-ne să ne pregătim pentru ultimul meci. Ce ați auzit în presă, e mizilic față de situația reală prin care am trecut noi, de problemele de aici. Orașul trebuie să aibă încredere în echipa asta!

E important pentru mine, dar nu e la fel de important ca pentru orașul Ploiești. Familia pe care am reușit să o formăm în vestiar ne-a făcut să ajungem aici”, a spus Nicolae Constantin pentru GSP.ro.

De altel, în ultima perioadă, alături de Petrolul Ploiești a fost și omul de afaceri Adrian Nistoroiu. Însă, cu siguranță, pe viitor nu va fi suficient aportul financiar venit din partea celor doi. Se vorbește și despre reluare discuțiilor între oficialii formației ploieștene și conducerea Primăriei Ploiești.