Reprezentanții ACS Petrolul 52 solicită o nouă întâlnire cu primarul Volosevici. Care sunt principalele cerințe

Reprezentanții ACS Petrolul 52 solicită o nouă întâlnire cu primarul Volosevici. Care sunt principalele cerințe

Reprezentanții ACS Petrolul 52 au emis o nouă scrisoare primarului Andrei Volosevici în care își anunță ” disponibilitatea privind găsirea de comun acord a unei soluții privind cesiunea dreptului de folosinta a celor 6 mărci”.  

Totodată, prin intermediul actului emis, aceștia solicită Consiliului Local al Municipiului Ploiești ”să analizeze posibilitatea  legală prin care ACS PETROLUL 52, în calitate de club de fotbal reprezentativ, recunoscut de comunitatea ploiesteana, si chiar prahoveana, să beneficieze de tarife preferentiale în ceea ce privește închirierea Arenei „Ilie Oană” (fosta „Petrolul”) pentru competiții și jocuri amicale/ședințe de antrenament, închirierea spațiilor destinate birourilor clubului și a zonei de magazin oficial”.

De altel, reprezentanții ACS Petrolul 52 îi cer primarului Andrei Volosevici, în limitele cadrului legal aplicabil, să găsească soluții astfel încât să beneficieze de ”o susținere financiară a clubului nostru, ACS PETROLUL 52, din partea Municipiului Ploiești, fie prin legea 350/2005 (fonduri nerambursabile acordate pe proiecte speciale), fie prin alte mijloace”.

 

Iată scrisoarea emisă de ACS Petrolul 52:

 

Stimate Domnule Primar Volosevici,

  

După cum bine cunoașteți, în anul 2016, o dată cu intrarea în faliment a vechii societății S.C. FC PETROLUL SA, echipa fanion a orașului Ploiești și a întregii comunități prahovene, a fost dezafiliată de la Federația Română de Fotbal. În acest context, a dispariției din peisajul fotbalului românesc a echipei fanion a comunității petroliste, FC PETROLUL PLOIEȘTI, în același an, un grup de oameni cu inițiativă și suflet, foști mari jucători și conducători ai echipei petroliste, au înființat o nouă entitate fotbalistică care să umple golul lăsat de dezafilierea clubului S.C. FC PETROLUL SA. ACS PETROLUL 52 a debutat în fotbalul românesc prin înscrierea echipei în Liga A Prahova, corespondentul ligii a 4-a, competiție organizată de AJF Prahova.

 

Una din prioritățile clubului și a întregii comunități petroliste la acea perioadă de debut, a fost obținerea dreptului de folosință asupra celor 6 mărci ”PETROLUL”, deținute în proprietate de către Municipiul Ploiești. Primăria Ploiești a decis să organizeze o licitație publică cu strigare pentru cele 6 mărci PETROLUL, licitatie adjudecata de ACS PETROLUL 52:

 

  1. PETROLUL 95
  2. PETROLUL 52
  3. FC PETROLUL PLOIEȘTI
  4. PETROLUL PLOIEȘTI
  5. FOTBAL CLUB PETROLUL
  6. FC PETROLUL PLOIEȘTI 1924

 

În data de 18 iunie 2021, toate cele 6 contracte de licență exclusivă asupra mărcilor ”PETROLUL” ajung la termen. Clauzele contractuale nu prevăd nicio posibilitate de prelungire a actualelor contracte de licență exclusivă.

 

Stimate Domnule Primar,

 

În actualul context al fotbalului ploieștean și prahovean, în care ACS PETROLUL 52 este singurul club recunoscut de comunitatea petrolistă ca fiind un demn urmaș al culorilor și spiritului galben-albastru, vă anuntam disponibilitatea privind găsirea de comun acord a unei soluții privind cesiunea dreptului de folosinta a celor 6 mărci .

 

De asemenea, solicităm Consiliului Local al Municipiului Ploiesti sa analizeze posibilitatea  legală prin care ACS PETROLUL 52, în calitate de club de fotbal reprezentativ, recunoscut de comunitatea ploiesteana, si chiar prahoveana, să beneficieze de tarife preferentiale în ceea ce privește închirierea Arenei „Ilie Oană” (fosta „Petrolul”) pentru competiții și jocuri amicale/ședințe de antrenament, închirierea spațiilor destinate birourilor clubului și a zonei de magazin oficial.

 

Nu în ultimul rând, vă rugăm să luați în considerare, în limitele cadrului legal aplicabil, o susținere financiară a clubului nostru, ACS PETROLUL 52, din partea Municipiului Ploiești, fie prin legea 350/2005 (fonduri nerambursabile acordate pe proiecte speciale), fie prin alte mijloace.

 

Prin urmare, pentru a putea discuta în detaliu toate cele expuse mai sus, vă rugăm să ne comunicați data si ora la care sunteti dispusi, atat dumneavoastra, personal, cat si reprezentanti ai Consiliului Local, pentru a se intalni si discuta cu reprezentantii clubului Petrolul, ai ACS PETROLUL 52 cât și ai suporterilor, aceste masuri solicitate de noi.