Ploieștiul, gazda Programului Național de Selecție pentru baschetbaliști “Under 14”

Ploieștiul, gazda Programului Național de Selecție pentru baschetbaliști “Under 14”

Primăria municipiului Ploiesti și Federația Română de Baschet au organizat luni, 6 septembrie 2021, o conferință de presă unde a fost prezentat Programul Național de Selecție pentru baschetbaliști “Under 14”, proiect aflat deja în derulare pe terenurile din Parcul Municipal Ploiesti Vest, precum și oportunitățile de promovare și dezvoltare ale baschetului prahovean.

La întâlnire au participat Primarul municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, Președintele Federației Române de Baschet, Emilia-Carmen Tocală, managerul General al Federației Române de Baschet, fostul mare internațional Cătălin Burlacu, dar și o tânără speranță împătimită de baschet, micuța sportivă Maia Mircioagă.

Cu această ocazie, edilul-șef al municipiului Ploiești și-a exprimat dorința de a sprijini cât mai mult posibil performanța sportivă, cât și sportul practicat în rândul copiilor: ”Mă bucur că, prin această inițiativă, putem să scoatem cât mai mulți copii pe terenurile de sport. Deși apreciez foarte mult și preocupările lor pentru IT, consider că mișcarea este primordială și vitală în dezvoltarea armonioasă a acestora. Totodată, mulțumesc federației că a ales orașul nostru ca loc de desfășurare a acestui eveniment, cât și lui Cătălin Burlacu care nu a uitat orașul unde a jucat, s-a antrenat și a făcut performanță în baschet. Un exemplu elocvent în acest sens, este și tânăra Maia Mircioagă care, pentru a își împlini visul, baschetul fiind viața ei, parcurge zilnic o distanță considerabilă pentru a ajunge la antrenamente, fără a-și neglija îndatoririle școlare”, a declarat primarul municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici.

În același context, reprezentanții Federației Române de Baschet și-au arătat recunoștința față de sprijinul acordat de administrația ploieșteană, dat fiind faptul că, în municipiul nostru, au găsit și o bază sportivă excepțională, optimă pentru derularea acestui program, precum și sprijinul logistic necesar în acest sens.