Mai mulți ultrași ai Petrolului au primit interdicție după partida cu FCSB. Totul a pornit de la un fular incendiat

Mai mulți ultrași ai Petrolului au primit interdicție după partida cu FCSB. Totul a pornit de la un fular incendiat

Partida dintre Petrolul Ploiești și FCSB, încheiată cu scorul de 2-2,  n-a fost lipsită de incidente în tribune. Ultrașii Petrolului aflați la Peluza I Ilie Oană au reacționat dur în momentul în care jandarmii  au pătruns în peluză, în minutul 68 al partidei.

Motivul invocat de forțele de ordine pentru care s-a intervenit a fost acela că ultrașii ploieșteni au dat foc unui fular u însemnele echipei adverse.

Jandarmeria Română a constatat 14 fapte contravenționale, care au fost sancționate cu suma totală de 3.680 de lei. Din cauza incidentelor petrecute la meci, 7 persoane au fost interzise pe stadionul de fotbal între 6 luni și 1 an, în timp ce pentru două persoane s-au întocmit sesizări penale pentru deținerea ilegală de materiale pirotehnice.

”Pe timpul desfăşurării partidei de fotbal, dintre echipele «ACS Petrolul 52» şi «S.C Fotbal Club FCSB SA» de pe stadionul Ilie Oană, din data de 28 octombrie a.c., suporterii galeriei echipei gazdă au folosit în mod repetat materiale pirotehnice, iar la jumătatea reprizei a doua, acțiunile acestora au culminat cu aprinderea unui fular cu însemnele echipei adverse, fluturându-l în zona publicului.

 

Din cauză că grupul de suporteri nu a răspuns solicitărilor angajaților firmei de pază sau celor cu responsabilități pe linie PSI, această acțiune a pus în pericol siguranța spectatorilor din peluză, fapt ce a determinat intervenția unei grupe de jandarmi din cadrul unității pentru eliminarea riscului. Cu ocazia intervenției, suporterii au devenit violenţi şi au provocat o altercație cu forţele de ordine.

În momentul retragerii forțelor de ordine din peluză, un jandarm s-a lovit la piciorul drept, accidentarea nefiind cauzată de acțiunile suporterilor. Acesta a necesitat îngrijiri medicale de specialitate și deplasarea la Spitalul de Urgență Ploiești pentru investigații. În acest moment, el se află în afara oricărui pericol.

 

În urma măsurilor de ordine adoptate, au fost constatate și sancționate un număr de 14 fapte contravenționale, la regimul Legii 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, în valoare de 3680 lei , totodata față de un număr de 7 persoane fiind dispusă măsura complementară de interzicere a accesului la meciuri de fotbal pentru o perioadă cuprinsă între 6 luni și 1 an.

 

În cazul a 2 persoane au fost întocmite acte de sesizare a organelor de cercetare penală pentru infracțiunea de deținere fără drept de materiale pirotehnice potrivit Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, respectiv o faptă de deținere de substanțe interzise potrivit Legii 143/2000, privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri. În continuare se fac verificări pentru identificarea tuturor persoanelor care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor ce se impun”, a anunțat Jandarmeria Română.