Senatorul PSD Prahova, Radu Oprea: Evident că tot Guvernul Cîţu trebuie să plece pentru ceea ce simt românii în fiecare zi

Senatorul PSD Prahova, Radu Oprea: Evident că tot Guvernul Cîţu trebuie să plece pentru ceea ce simt românii în fiecare zi

Senatorul PSD Prahova, Radu Oprea, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că social-democraţii susţin moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu şi vor insista pentru un premier din partea PSD.

"Evident că tot Guvernul Cîţu trebuie să plece, pentru ceea ce simt românii în fiecare zi, adică scumpiri la alimente, scumpiri la carburanţi, la energie, la gaze şi aşa mai departe, dar şi faptul că nu ştim cum vor începe şcolile, nu ştim ce se întâmplă cu campania de vaccinare şi foarte multe lucruri care îi preocupă în mod real pe români. Cei din Guvern sunt absolut decuplaţi de la ceea ce îi frământă pe români, faptul că au îngheţat veniturile, faptul că n-au suficienţi bani şi iarna se anunţă îngrozitoare... Lupta internă a dus la această criză politică puternă. Avem o moţiune de cenzură, al cărei text a fost dat publicităţii ieri, am invitat partidele politice să semneze alături de PSD şi de cele 157 de semnături deja existente pe moţiune, ale tuturor senatorilor şi deputaţilor PSD. Pentru a trece o moţiune de cenzură este nevoie de 234 de semnături şi de voturi", a declarat senatorul ploieştean Radu Oprea.

Întrebat dacă există o "competiţie" a moţiunilor, între social-democraţi pe de o parte şi USR-PLUS şi AUR de cealaltă parte, Oprea a declarat că moţiunea care va strânge prima numărul necesar de semnături de susţinere va fi votată de senatorii şi deputaţii PSD, amintind că într-o sesiune parlamentară poate fi depusă o singură moţiune.

 "Moţiunea de cenzură este un gest politic foarte însemnat, pentru că ai dreptul să depui o singură dată pe moţiune şi nu vrem să ratăm această moţiune, ea trebuie să treacă, pentru că suntem cu toţii de acord că acest Guvern trebuie să plece. În momentul în care cele 234 de semnături vor fi pe documentul PSD, PSD va depune această moţiune de cenzură şi o va vota. Între timp, dacă, aşa cum au anunţat, cei de la AUR şi de la USR-PLUS vor strânge împreună semnăturile şi o vor depune în Parlament, PSD va vota această moţiune", a punctat senatorul prahovean.