PSD Prahova: Liberalii prahoveni vor să scape de candidații incomozi la funcțiile de primari, prin semnătura prefectului trimis de Orban la Prahova!

PSD Prahova: Liberalii prahoveni vor să scape de candidații incomozi la funcțiile de primari, prin semnătura prefectului trimis de Orban la Prahova!

Prefectura Prahova a emis ordin de încetare a mandatului înainte de termen pentru trei primari prahoveni, după ce aceștia au decis să se înscrie în alte partide față de cele pentru care au candidat și au fost votați la alegerile locale din 2016.

Concret, vorbim despre primarul orașului Băicoi – Marius Constantin, primarul orașului Mizil – Silviu Negraru și primarul comunei Bărcănești – Valeriu Lupu.

Decizia prefectului Cristian Ionescu, a fost aspru ciriticată de conducerea PSD Prahova. În cadrul unui comunicat de presă social-democrații prahoveni susțin că  Guvernul Orban lovește în primarii în funcție incomozi care au ales să candideze la scrutinul din 27 septembrie din partea Partidului Social Democrat sau din partea alianței electorale formate din PSD și PPU-SL.

Ba mai mult, în comunicat se face referire și la primarul comunei Podenii Noi – Mihai Alionte, cu toate că până în prezent nu a fost emis oficial un ordin al prefectului în acest sens.

Iată comunicatul de presă: 

 

Liberalii prahoveni vor să scape de candidații incomozi la funcțiile de primari, prin semnătura prefectului trimis de Orban la Prahova!


          Cu mai puțin de trei săptămâni înaintea alegerilor locale, Guvernul Orban lovește în primarii în funcție incomozi care au ales să candideze la scrutinul din 27 septembrie din partea Partidului Social Democrat sau din partea alianței electorale formate din PSD și PPU-SL.

La Prahova, prin semnătura prefectului Cristian Ionescu, pe care Ludovic Orban l-a trimis în județul nostru ca reprezentant al Guvernului PNL, patru actuali edili prahoveni, dintre care doi sunt candidați ai PSD și doi ai alianței electorale PSD-PPU (SL), au primit ordine de încetare a mandatelor înainte de expirarea termenului legal al acestora.

 

Vorbim despre adevărați oameni de administrație: primarul orașului Băicoi – Marius Constantin, primarul orașului Mizil – Silviu Negraru, primarul comunei Bărcănești – Valeriu Lupu și primarul comunei Podenii Noi – Mihai Alionte. Sunt edili care au muncit pentru comunitățile din care fac parte și iubiți de localnici, ceea ce îi face adversari de temut pentru candidații liberali.

 

Ce înseamnă acest lucru? Din nou transferarea haosului de la nivel de guvern către localitățile ce vor fi afectate de aplicarea acestor ordine de prefect. Ordine profund discriminatorii, având în vedere faptul că primarii care au trecut la PNL nu au primit până la acest moment decizii similare!

Solicităm prefectului de Prahova, reprezentant al Guvernului Orban în județul nostru, fie să aplice unitar aceste decizii, fie să le revoce și pe cele emise până în prezent!

Dubla măsură și influențele politice nu au ce să caute în administrație și cu atât mai puțin în deciziile oficiale, domnilor liberali!

 

Acum, când la Direcția Juridică a Instituției Prefectului sunt două cazuri pozitive de coronavirus, prefectul Cristian Ionescu ar fi mai bine să se preocupe de propria sa sănătate, fiind contact cu persoanele infectate, și nu cum să dea afară din administrația județului Prahova oamenii dedicați muncii și profesiilor lor!