Protest în ședința CL Ploiești! Consilierii PSD și ALDE, nemulțumiți că alianța PNL-USR-PLUS s-a format pe terasa Primăriei Ploiești

Protest în ședința CL Ploiești! Consilierii PSD și ALDE, nemulțumiți că alianța PNL-USR-PLUS s-a format pe terasa Primăriei Ploiești

Schimbări importante pe eşichierul politic județean în prisma alegerilor locale din luna septembrie a acestui an.Liderii PNL, USR și PLUS din județul Prahova au decis să se prezinte în fața alegătorilor sub aceeași siglă, sub forma unei alianțe menite să câștige lupta pentru Consiliul Județean, dar și în Câmpina, Mizil și Blejoi.

 Protocolul Politic al noii alianțe a fost prezentat joi de liderii respectivelor formațiuni politice în cadrul unei conferințe de presă susținută joi, în aer liber, pe terasa de la etajul 9 a Primăriei Ploiești.

Printre altele, în cadrul evenimentului a fost anunțat faptul că președintele liberalilor prahoveni, Iulian Dumitrescu, este candidatul Alianței PNL-USR-PLUS Prahova la președinția Consiliului Județean, dar și că cele trei formațiuni au liste comune pentru Consiliul Județean și candidați comuni în Câmpina, Mizil și Blejoi.

Decizia noii alianțe de a organiza conferința de presă pe terasa Primăriei Ploiești a fost aspru criticată de consilierii locali ploieșteni ai PSD și ALDE, care au boicotat ședința ordinară a Consiliului Local Ploiești de joi după-amiază.

” Ploieștenii ne-au ales să le reprezentăm problemele, de aceea vă rog să luați act că noi din acest moment ne retragem de la ședință. Vreau să solicit ca până la ședința extraordinară să ne fie încuviințările, aprobările și orice acte s-au emis în legătură cu permisiunile vizavi de desfășurarea în această incintă administrativă, având ca funcționare doar activități administrative, a conferinței de presă comune care a fost susținută de către Partidul Național Liberal și Uniunea Salvați România. Vă anunț că pe baza acestor documente voi cere părerea factorilor de decizie, atât juridici, cât și administrativi cu privire la legalitatea unei astfel de operațiuni. Dacă, în aceste condiții, se dovedește că s-au încălcat în mod flagrant nu numai normele deontologice, ci și cele legale, voi solicita tragerea la răspundere a persoanelor care au încuviințat un astfel de act, care din punctul meu de vedere este unul de dispreț la adresa ploieștenilor”, a susținut consilierul PSD Sorin George Botez.

În replică, consilierul local PNL Gheorghe Sârbu l-a întrebat pe colegul său din legislativul ploieștean de ce nu s-a arătat deranjat și de faptul că în Sala de 500 de locuri a Consiliului Județean Prahova se organizează evenimente politice.

”Nu știu ce vă deranjează așa mult că s-a ținut o conferință de presă într-un spațiu deschis. Nu mă așteptam să plecați de la ședință. De ce nu vă arătați deranjat și de faptul că în Sala Europa a Consiliului Județean Prahova se organizează evenimente politice”, a reacționat Sârbu.

Decizia consilierilor PSD și ALDE de a părăsi ședința nu face decât să anunțe o perioadă electorală în care partidele politice vor duce lupte dure din dorința de a câștiga alegerile locale.