Deputatul PNL Prahova, Răzvan Prișcă, solicitată MAE să prezinte obiectivele României în cadrul Conferinței privind viitorul Europei

Deputatul PNL Prahova, Răzvan Prișcă, solicitată MAE să prezinte obiectivele României în cadrul Conferinței privind viitorul Europei

A fost lansată platforma digitală multilingvă a Conferinței privind viitorul Europei, care este organizată în jurul unor teme-cheie: schimbările climatice și mediul; sănătatea; o economie mai puternică și mai echitabilă; justiția socială și locurile de muncă; UE în lume; valori și drepturi, statul de drept, securitate; transformarea digitală; democrația europeană; migrația; educația, cultura, tineretul și sportul. Aceste teme sunt completate de o „cutie deschisă” pentru subiecte transversale și de altă natură (alte idei), cetățenii fiind liberi să propună orice alte aspecte care îi preocupă, într-o abordare care se desfășoară cu adevărat de la bază spre vârf.

În acest context deputatul liberal prahovean, Răzvan Prișcă, a solicitat ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, să menționeze care sunt obiectivele susținute de România în cadrul acestui proiect.

Menționăm că platforma digitală multilingvă este complet interactivă și multilingvă: cetățenii pot interacționa unii cu alții și își discuta propunerile cu cetățeni din toate statele membre, în cele 24 de limbi oficiale ale UE. Cetățenii din toate categoriile sociale sunt încurajați să contribuie în număr cât mai mare prin intermediul platformei la conturarea viitorului lor, dar și să o promoveze pe canalele de comunicare socială, cu hashtagul #TheFutureIsYours. Platforma oferă, de asemenea, informații cu privire la structura și activitatea conferinței. Aceasta este deschisă tuturor cetățenilor UE, precum și instituțiilor și organismelor UE, parlamentelor naționale, autorităților naționale și locale și societății civile. Platforma va respecta pe deplin viața privată a utilizatorilor și normele UE privind protecția datelor.