Deputatul Grațiela Gavrilescu, prim-vicepreședintele Partidului Forța Națională: Ne așteaptă cel puțin 4-5 luni foarte, foarte grele, la capătul cărora ne-am putea trezi cu economia la pământ!

Deputatul Grațiela Gavrilescu, prim-vicepreședintele Partidului Forța Națională: Ne așteaptă cel puțin 4-5 luni foarte, foarte grele, la capătul cărora ne-am putea trezi cu economia la pământ!

Deputatul Grațiela Gavrilescu, prim-vicepreședinte al Partidului Forța Națională, consideră că măsurile luate de Guvernul Orban în această perioadă de pandemie cu coronavirus sunt unele necesare pe termen scurt și nu pe termen lung.

”Avem, prin vocea prim-ministrului, un prim pachet de masuri economice pentru această criză fără precedent, pe care o avem de traversat încă mult timp de aici înainte.
Un pas mic, cu efecte, în cel mai fericit caz, pe termen scurt... după ce vor putea fi aplicate.
După rectificarea bugetară!
Târziu!
Rămân, totuși, în continuare, (prea) multe întrebări.
Câteva dintre ele:
Ce se va întâmpla cu ratele la bănci?
Cu cei peste 700 de mii de angajați HORECA, rămași, de ieri, fără activitate?
Cu angajatorii lor, care au chirii și facturi de achitat?
Cu ceilalți, care abia peste o lună vor putea dovedi diminuarea cifrei de afaceri, și care vor primi bani din fondul de șomaj pentru plata salariilor diminuate...cine știe când?
Ce se va face statul, peste 2-3 luni, când vom avea peste un milion de șomeri și incalculabile cheltuieli pentru servicii de sănătate, alocate inclusiv persoanelor neasigurate?!
Ne așteaptă cel puțin 4-5 luni foarte, foarte grele, la capătul cărora ne-am putea trezi cu economia la pământ!
Guvernul trebuie să găsească, urgent, soluții!
Să recurgă la compensări și proceduri rapide, mult simplificate!
Nu este cazul să se cantoneze în Palatul Victoria, ca deținător al adevărului și decident absolut!
Este nevoie, mai mult ca oricând, de experiența, de contribuția și implicarea tuturor celor care știu ce trebuie făcut!”, a scris deputatul Grațiela Gavrilescu pe pagina personală de Facebook.