Cum a ajuns Radu Oprea candidatul PSD la Primăria Ploiești. Ce l-a clasat în fața viceprimarului Ganea

Cum a ajuns Radu Oprea candidatul PSD la Primăria Ploiești. Ce l-a clasat în fața viceprimarului Ganea

Radu Oprea a fost propus de organizația PSD Ploiești pentru a candida la Primăria Ploiești. Decizia luată în forumul de conducere al social-democraților la nivel local vine în urma mai multor sondaje de opinie, în care a concurat cu viceprimarul Cristian Ganea.

Preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, a explicat care au fost motivele pentru care senatorul Radu Oprea a fost propus în detrimental viceprimarului Cristian Ganea.

Liderul social-democraților prahoveni susține că problemele cu care s-a confruntat administraţia ploieşteană i-au afectat imaginea lui Ganea, cu toate că vinovat ar fi primarul Adrian Dobre şi că, în ceea ce îl privește pe Radu Oprea, deşi în sondaje avea notorietate mai scăzută, are "un potenţial de creştere mult mai mare".

"Tot ce s-a întâmplat negativ în Primărie în acest mandat a fost decontat atât de primarul Dobre, cât şi de viceprimarul Ganea. Oricât s-a străduit Cristian Ganea, imaginea lui a fost afectată, chiar dacă a avut multe proiecte, a avut, de exemplu, un rol important în promovarea proiectelor pentru refacerea podului de lemn şi pentru consolidarea pasajelor subterane din Bariera Bucureşti, încă din perioada în care fusese viceprimar cu atribţii de primar. Din păcate, imaginea negativă a Primăriei s-a răsfrânt şi asupra sa. La aceste lucruri se adaugă faptul că Radu Oprea în notorietate nu stătea atât de bine, dar avea un potenţial de creştere mult mai mare, conform sondajului de opinie. Competiţia a fost una prietenească. De altfel, cei doi sunt prieteni, iar Cristian Ganea a fost adus în PSD chiar de Radu Oprea", a declarat Bogdan Toader, președintele PSD Prahova, care a ținut să precizeze și faptul că ” eu susțin candidatura lui Radu Oprea la Primăria Ploiești”.

Propunerea lui Radu Oprea trebuie validată şi de către organizaţia judeţeană, fiind de aşteptat ca şedinţa pe această temă să se ţină la începutul săptămânii viitoare.

Totodată, organizaţia municipală a întocmit lista cu 30 de nume pentru Consiliul Local, listă care cuprinde actualii aleşi, dar şi unele surprise, listă

 care va fi dezbătută în perioada următoare, pentru stabilirea ordinii viitorilor candidaţi.