Conducerea PSD Ploiești iese, din nou, la atac. Critici dure aduse actualei conduceri a Primăriei Ploiești

Conducerea PSD Ploiești iese, din nou, la atac. Critici dure aduse actualei conduceri a Primăriei Ploiești

În cadrul unei conferințe de presă organizată, vineri, de PSD Ploiești, consilierul local Sorin George Botez și senatorul Radu Oprea, de altfel și președintele organizației municipale, au vorbit despre cele mai mari probleme administrative cu care se confruntă municipalitatea în prezent.

 

Primul atac a venit din partea senatorului Radu Oprea. Acesta a susținut că, în prezent,  Compania Națională de Investiții derulează un program în ceea ce privește construirea de grădinițe și creșe, însă  Primăria Ploiești nu a depus documentația necesară

În cadrul acestui program, administrațiile locale trebuie să pună la dispoziție terenurile, iar fondurile pentru realizarea obiectivelor sunt asigurate de CNI.

 “Am întrebat la CNI dacă și Primăria Ploiești a depus o solicitare cu privire la acest program. Ca o coincidență, Primăria Ploiești trimisese o adresă, în aceeași zi, prin care solicita informații despre programul pentru grădinițe și creșe, în condițiile în care informațiile se regăseau pe site-ul CNI.

Noi îi vom ajuta (n.r. făcând referire la Primăria Ploiești), dar menționăm că insistăm să nu se rateze aceste proiecte, așa cum s-a întâmplat cu centrul de radioterapie”, a precizat senatorul Radu Oprea.

Atacurile au continuat să curgă din partea  consilierului local George Botez. Acesta  a criticat decizia conducerii Primăriei Ploiești de a retrage din domeniul de activitate al SGU Ploiești activitatea de efectuare a marcajelor rutiere, fără a exista un alt operator care să efectueze acest serviciu de interes public.

 Concret, SGU Ploiești a rămas, în ianuarie, fără atribuții în acest sector, iar conducerea Primăriei Ploiești aproxima, la acea dată, că situația va fi rezolvată până în martie.

“Domnul primar a fost foarte hotărât, în ianuarie 2021, să întrerupă activitatea SGU  în ceea ce privește marcajele rutiere. Domnul viceprimar Nicodim a spus că, dacă nu întrerupem activitatea SGU, o să ne apuce vara fără marcaje. Ce să vezi? Ne-a apucat vara! Domnilor din fruntea Primăriei, ceea ce ați propus a dus Ploieștiul în haos”, a acuzat George Botez, dezvăluind că sunt trei contestații pe procedura în cauza și avertizând că “ne va prinde începutul școlii fără marcaje rutiere”.

Într-o notă similară au fost abordate și problemele legate de salubritate și dezinsecție.

„Atât administrația, cât și operatorul s-au situat pe poziții de forță. Văzând ce se întâmplă cu marcajele rutiere, cred că problema salubrității, care este mult mai complexă, nu va putea fi rezolvată în următorii doi ani”, a susținut  consilierul local în ceea ce privește problema salubrității, care  a criticat și modul în care se face dezinsecția la Ploiești și a punctat că acțiunile sunt ineficiente dacă nu sunt completate de cele pe domeniul privat.

 “Dezinsecția trebuie făcută cu utilaje cu putere mai mare, astfel ca, din stradă, să poată fi cuprinse și proprietățile private. Numai că primăria nu dă comenzi în acest sens. Administrația acționează haotic. A crescut în mod dramatic numărul ploieștenilor mușcați de căpușe și țânțari. (…) E de mirare cum administrația nu dă comandă către operator”, a mai declarat consilierul local George Botez.

La rândul său, senatorul PSD Radu Oprea este de părere că reprezentanții adminitrației publice locale întârzie să vină cu măsuri și soluții mai degrabă din cauza conflictelor dintre primarul PNL și consilierii locali liberali, dar a atras atenția că acestea nu ar trebuie să influențeze activitatea administrativă.