Bogdan Toader, președintele PSD Prahova: Guvernul Orban rămâne Guvernul băncilor și al marilor corporații

Bogdan Toader, președintele PSD Prahova: Guvernul Orban rămâne Guvernul băncilor și al marilor corporații

Bogdan Toader, președintele PSD Prahova și Consiliului Județean Prahova, a ciriticat dur faptul că Guvernul României nu a prezentat până în prezent un plan de relansare economică. 

 

”A trecut și 1 iunie, dată la care guvernul promitea să vină în fața cetățenilor cu "Planul de relansare economică pentru România".

Noi, autoritățile locale, am pus sănătatea oamenilor pe primul loc și am suportat, fără vreun sprijin guvernamental, grosul cheltuielilor pentru combaterea pandemiei, însemnând materiale de protecţie pentru personalul medical, aparatură de ultimă generație, medicamente şi carantinare, sume care se ridică, la nivelul țării, la valoarea de aproximativ 5️⃣0️⃣0️⃣ milioane de lei!

 În tot acest timp, de mai bine de 2 luni, Guvernul României a alocat doar 235 milioane lei pentru stocurile de urgență medicală, lăsând, practic, tot greul pe spatele autorităților locale, care s-au aflat în situația de a cheltui aceste sume uriașe de bani, prevăzute, inițial, pentru cu totul alte destinații: zeci de investiții pentru dezvoltarea infrastructurii și a economiei, precum și bugetele aferente protecției sociale pentru cei aflați în nevoie.

Domnule Cîțu, ați cheltuit în total 3 miliarde de lei, deși v-ați împrumutat de 77 miliarde de lei

▪︎Vrem și noi să știm ce ați făcut cu acești bani, adică cu echivalentul a peste 6,8% din PIB▪︎

Nu de alta, dar nici măcar mult lăudatul IMM Invest nu a răspuns nevoilor mediului de afaceri, deservind mai degrabă băncile!

💭🤔 Nu-i o noutate, Guvernul Orban rămâne Guvernul băncilor și al marilor corporații — nimic pentru alocații, zero măsuri pentru șomeri, ce să mai discutăm despre HORECA sau pensii și salarii...

#unde-s banii 
#unde-i planul ❓”, a scris Bogdan Toader, președinte PSD Prahova, pe pagina personală de Facebook.