Deputatul Răzvan Prișcă: Am decis să trag un semnal de alarmă asupra efectelor care s-ar produce asupra veniturilor celor racordați la sistemele centrale de termoficare, în urma aplicării legii privind subenția la gigacalorie

Deputatul Răzvan Prișcă: Am decis să trag un semnal de alarmă asupra efectelor care s-ar produce asupra veniturilor celor racordați la sistemele centrale de termoficare, în urma aplicării legii privind subenția la gigacalorie

Deputatul PNL Prahova, Răzvan Prișcă, a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește efectele care s-ar produce asupra veniturilor celor racordați la sistemele centrale de termoficare, în urma aplicării legii privind  încetarea acordării subvenției la gigacalorie de către autoritățile publice locale.

 

”Este o problemă în privința căreia trebuie să găsim soluții urgent.  Știu că a fost ridicată de nenumărate ori, atât de către autoritățile ploieștene, cât și de către asociațiile de proprietari. De aceea, am decis să trag un semnal de alarmă asupra efectelor care s-ar produce asupra veniturilor celor racordați la sistemele centrale de termoficare, în urma aplicării legii respective. Știm cu toții că trecem prin monte grele în această perioadă. Sunt sigur că Guvernul României, imediat după ce va trece starea de urgență, va căuta soluții în această privință”, ne-a declarat deputatul Răzvan Prișcă.

 

Totodată, parlamentarul prahovean a dresat  o întrebare reprezentanților Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri:

 

 

Stimate Domnule Ministru,

 

După cum știți, Legea nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune ar fi trebuit să intre în vigoare de la 1 aprilie 2018, însă aceasta a fost amânată atât în 2018, cât și în 2019, prin OUG. Conform OUG  din 2019, executivul a amânat intrarea în vigoare a Legii nr.196/2016 până în 2021. Ținând cont de faptul că autoritățile publice locale nu vor mai putea subvenționa prețul  gigacaloriei, urmare a intrării în vigoare a legii în 2021, impactul asupra veniturilor cetățenilor va fi unul substanţial.

Având în vedere acest aspect vă rog să îmi comunicați următoarele:

- Ce măsuri veți lua pentru diminuarea impactului pe care intrarea în vigoare a legii îl va avea asupra veniturilor cetățenilor care se vor găsi în situația de a suporta întreg prețul gigacaloriei.

- Ce strategie aveți în vederea modernizării sistemelor de termoficare din România.

Solicit răspuns scris.

Cu deosebită considerație,

Răzvan PRIŞCĂ  

Deputat PNL