Victor Ponta: "O veste foarte bună - Ordonanța de Urgență de distrugere a Sistemului de Sănătate NU poate să intre în vigoare!"

Victor Ponta: "O veste foarte bună - Ordonanța de Urgență de distrugere a Sistemului de Sănătate NU poate să intre în vigoare!"

Liderul PRO Romania, Victor Ponta, a publicat, pe pagina sa de Facebook, un document trimis de Consiliul Legislativ secretarului general al Guvernului, potrivit caruia ordonanta de urgenta pentru liberalizarea programelor din sanatate nu are avizul Consiliului Legislativ si nu poate intra in vigoare. Sedinta de Guvern in care a fost adoptata ordonanta de urgenta a avut loc in 4 februarie, iar, potrivit documentului, avizul a fost cerut abia a doua zi, in conditiile in care pentru adoptarea unei OUG este obligatoriu avizul Consiliului Legislativ.

Raspunzand jurnalistilor, Biroul de presa al Ministerului Sanatatii a precizat joi ca OUG pentru modificarea si completarea Legii 95 privind reforma in sanatate, adoptata in sedinta Guvernului din 4 februarie, are avizul Consiliului Legislativ.

Cu toate acestea, potrivit documentului publicat de Victor Ponta, avizul a fost cerut abia in 5 februarie, cand Guvernul a si fost demis prin motiune de cenzura si nu mai poate emite ordonante de urgenta.

Este neclar daca Guvernul a cerut avizul Consiliului Legislativ inainte sau dupa ce a fost demis de Parlament.

De altfel, Consiliul Legislativ explica in document ca Guvernul demis poate emite numai acte pentru administrarea treburilor publice si ca nu poate adopta ordonante, ordonante de urgenta sau initia proiecte de lege.

„Proiectele de ordonante si de hotarari cu caracter normativ se supun spre adoptare Guvernului numai cu avizul Consiliului Legislativ”, subliniaza Consiliul Legislativ.

Surse guvernamentale au declarat inca din 5 februarie pentru G4Media.ro ca mai multe ordonante de urgenta dintre cele 25 adoptate marti seara (4 februarie) de Guvernul Orban in ultima zi de mandat nu au avut avizul Consiliului Legislativ, obligatoriu pentru a putea fi aprobate formal in sedinta de guvern.

 

Sursa: wall-street.ro