Constantin Popa, pompier în cadrul ISU Prahova, premiat de președintele Klaus Iohannis

Constantin Popa, pompier în cadrul ISU Prahova, premiat de președintele Klaus Iohannis

Plutonierul Constantin Popa, din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Ploiești, a fost premiat de președintele Klaus Iohannis. Acesta a primit joi, 18 martie, Medalia Naţională „Pentru Merit” clasa a III-a cu însemn pentru militari.

"Deși este foarte tânăr, este un profesionist desăvârșit, cu o experiență de 8 ani, dar în primul rând un om un suflet mare.

În urma cu un an plt. Popa Constantin se afla împreună cu fratele său, maistru militar la USISU Ciolpani, în timpul liber, în apropierea locuinței. Cei doi au asistat la producerea unui accident grav între doi bicicliști, în urma impactului fiind răniți, unul dintre aceștia intrând în stop cardio-respirator. Salvatorul a procedat, de îndată, la efectuarea manevrelor de resuscitare timp de aproximativ 20 de minute până la sosirea echipajului SMURD.", au transmis reprezentanții ISU Prahova într-un comunicat de presă.

Constantin Popa este pompier-paramedic încadrat pe ambulanța SMURD din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Ploiești.

"Astăzi, a primit cu multă emoție Medalia Naţională „Pentru Merit” clasa a III-a cu însemn pentru militari, conferită de preşedintele României, Klaus Werner Johannis, în semn de apreciere pentru contribuția importantă adusă la îndeplinirea cu succes a misiunilor specifice.", au mai transmis reprezentanții ISU Prahova.