Trei copii din Ploiești, cercetați penal pentru furtul a două telefoane

Trei copii din Ploiești, cercetați penal pentru furtul a două telefoane

Trei puști din Ploiești au ajuns în atenția Poliției după ce ar fi sustras două telefoane mobile, din incinta unui magazin din municipiu. În afară de cei trei minori, au avut de dat socoteală și agenții de securitate care ar fi trebuit să păzească magazinul.

"La data de 27 aprilie a.c., în jurul orei 11:00, polițiștii din cadrul Secției nr.1 de Poliție Ploiești au fost sesizați de către un bărbat, din municipiul Ploiești, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, cu privire la faptul că i-au fost sustrase două telefoane mobile, din incinta magazinului. Din cercetări a reieșit faptul că, în noaptea de 26 spre 27 aprilie a.c., în jurul orei 23:00, profitând de faptul că ușa de acces de la subsolul unui centru comercial era deschisă, trei tineri au pătruns în interior, deplasându-se la magazinul în cauză, moment în care, unul dintre aceștia a sustras două telefoane mobile. În baza informațiilor și investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat și depistat, la scurt timp persoanele bănuite, ca fiind trei minori cu vârstele de 13, 14, respectiv 15 ani, toți din municipiul Ploiești. Cele două telefoane mobile, în valoare de 4.900 de lei au fost recuperate și predate persoanei vătămate", au precizat reprezentanții IJP Prahova.

Reprezentanții legali ai minorilor au fost sancționați contravențional conform Legii nr.61/1991, cu amendă în valoare de 200 de lei fiecare. De asemenea, întrucât, polițiștii au constatat faptul că agenții de securitate care au avut în competență zona comiterii faptei nu și-au îndeplinit corespunzător atribuțiile de serviciu, aceștia au fost sancționați conform prevederilor Legii nr. 333/200 cu amendă în valoare de 300 de lei fiecare.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de către polițiștii Secției nr.1 de Poliție  Ploiești.