UPDATE Măsurătorile CBRN nu au identificat gaze periculoase la blocul din Ploiești. Zona va fi monitorizată

UPDATE Măsurătorile CBRN nu au identificat gaze periculoase la blocul din Ploiești. Zona va fi monitorizată
UPDATE

ISU Prahova anunță faptul că, după reluarea măsurătorilor, nu au fost identificate gaze periculoase. S-a decis ca oamenii sa se întoarcă în locuințe. Zona va fi monitorizata pe parcursul nopții de către echipaje de la unitatea distribuitoare de gaze.

UPDATE

ISU Prahova anunță faptul că măsurătorile inițiale s- au realizat cu un detectorul multigaz pe care îl dețin, însă nu s-a depistat niciun gaz periculos. Ulterior, alte două echipaje de la unitatea distribuitoare au efectuat măsurători care nu au indicat nimic.

La măsurătorile realizate de către CBRN nu au fost identificate gaze periculoase, atât la bloc, cât și în apropierea acestuia. S-a luat decizia de a se închide ușile și toate gurile de aerisire timp de 15-20 de minute după care se vor efectua din nou măsurători.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Cinci apartamente dintr-un bloc situat pe strada Timotei Cipariu din Ploiești au fost evacuate sâmbătă seara, după ce a început să se simtă un miros de gaze într-unul dintre acestea. 

Cinci apartamente dintr-un bloc situat pe strada Timotei Cipariu din Ploiești au fost evacuate sâmbătă seara

Potrivit ISU Prahova, într-unul dintre acestea se simte miros de gaze, însă nu se cunoaște sursa de unde provine.

”Este posibil ca mirosul sa provină de la o butelie de la subsol. Un echipaj de pompieri acționează pentru asigurarea masurilor specifice”, au anunțat reprezentanții ISU Prahova.

Vom reveni cu amănunte.