Percheziții în Ploiești! Mai multe persoane, bănuite de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor

Percheziții în Ploiești! Mai multe persoane, bănuite de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor

Polițiștii Serviciului Arme, Expozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, cu sprijinul colegilor din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, au efectuat marți, 26 mai,  trei percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de săvârșirea de infracțiuni de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și vânzarea sau oferirea spre vânzare de detectoare de metale fără autorizație.

 Polițiștii au descins la două locații din județul Timiș și una din municipiul Ploiești, la domiciliile unor persoane bănuite de săvârșirea de infracțiuni de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și vânzarea sau oferirea spre vânzare de detectoare de metale fără autorizație.

Din cercetările efectuate au rezultat indicii că, în perioada ianuarie – mai a.c., persoanele vizate ar fi vândut, prin curierat, arme neletale și detectoare de metale provenite din țările UE, fără a deține autorizațiile necesare desfășurării acestei activități.

De la locațiile vizate au fost ridicate mai multe bunuri, precum 19 arme neletale, diverse accesorii, muniția corespunzătoare de calibre diferite, articole pirotehnice a căror deținere este interzisă (aproximativ 25 kg), 3 detectoare de metale.

Cercetările au fost extinse cu privire la săvârșirea infracțiunii de efectuarea de operațiuni pirotehnice fără drept.

Au fost puse în executare 3 mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul poliției pentru audiere. Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

La acțiune au participat și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Ploiești, respectiv ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș.