Au continuat protestele anti-restricții la Ploiești. Jandarmeria Prahova: Acțiunea s-a desfășurat pașnic. Au fost aplicate două sancțiuni

Au continuat protestele anti-restricții la Ploiești. Jandarmeria Prahova: Acțiunea s-a desfășurat pașnic. Au fost aplicate două sancțiuni

Un nou protest anti-restricții COVID a avut loc, în noaptea de luni spre marți, la Ploiești. Peste o sută de persoane s-au strâns, încă de luni după-amiază, în fața Palatului Administrativ, iar noaptea protestatarii s-au mutat în fața sediului Primăriei Ploiești. În zonă s-au aflat în permanență echipaje de polițiști și jandarmi. Forțele de ordine au comunicat că acțiunea s-a derulat pașnic, iar în prezent sunt analizate imaginile operative. Reprezentanții Jandarmeriei au anunțat faptul că în timpul protestelor, o persoană a primit avertisment scris pentru consum de alcool,  iar alta a fost amendată cu suma de 200 de lei pentru gesturi obscene.

“Inspectoratul de Jandarmi Județean Prahova, a participat cu efective pentru a asigura măsuri de ordine și siguranță publică cu ocazia desfășurării manifestației de protest din municipiul Ploiești, din data de 29.03. a.c., acționând pentru protecția participanților dar și a celorlalți cetățeni, totodată aducându-le la cunoștința acestora prevederile legale în vigoare, precum și consecințele nerespectării acestora.

Important este faptul ca aceasta acțiune de protest s-a desfășurat în mod pașnic fără a se înregistra violențe, până la acest moment fiind aplicate două sancțiuni contravenționale la legea 61/1991,un avertisment scris pentru consum de alcool și o amendă în valoare de 200 de lei pentru gesturi obscene, însă, în continuare vom face verificări și vom analiza imaginile operative, iar unde vom constata încălcări ale legislației vom lua masurile ce se impun.

Facem precizarea că, pe timpul stării de alertă, numărul maxim permis pentru participarea la adunări publice declarate este de 100 de persoane, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță sanitară și cu declararea prealabilă”, a comunicat IJJ Prahova.

Reprezentanții instituției spun că jandarmii vor asigura în continuare condițiile de siguranță pentru exercitarea dreptului constituțional la liberă exprimare și va urmări permanent respectarea de către participanți a prevederilor legale.