Primul pasaj pietonal subteran care va traversa DN 1 va fi construit la Bărcănești

Primul pasaj pietonal subteran care va traversa DN 1 va fi construit la Bărcănești

Primul pasaj subteran și probabil singurul care va traversa Drumul Național 1 va fi construit la Bărcănești. Ideea îi aparține primarului localității Dima Gheorghe, care vrea să profite de faptul că în zona există un tunel subteran prin care treceau conductele cu agent termic de la CT Brazi și care alimentau cu agent termic  serele din localitate.

Edilul susține că realizarea acestui pasaj pietonal subteran nu ar costa foarte mult de vreme ce tunelul există și are o înălțime de aproape 3 metri. Practic singurele cheltuieli vor fi legate de lucrările de  amenajare.

 ”Au fost montate separatoare pe DN 1 și mi-au separat comuna în două. Cei din cartier, din zonă nu pot să treacă la stația de autobuz sau la Liceul Agrigol. Copii, bătrâni, tineri, cu toții traversează neregulamentar DN1 și au fost multe accidente. M-am gândit că nu ar fi costisitor să creem acest pasaj subteran pietonal deoarece  nu trebuie să asigurăm decât cheltuielile de amenajare”, a susținut primarul comunei Bărcănești, Dima Gheorghe.