Primăria Ploiești: Facturile nu au fost confirmate și avizate de către A.D.I. Termo Prahova. Primăria nu poate dispune plata acestora

Primăria Ploiești: Facturile nu au fost confirmate și avizate de către A.D.I. Termo Prahova. Primăria nu poate dispune plata acestora

Viceprimarul municipiului Ploiești,  Anca Adina Popa, potrivit atribuțiilor care îi revin, coordonează, îndrumă și verifică activitatea Direcției Economice a municipalității.

 În acest context, viceprimarul Anca Adina Popa a verificat facturile înregistrate în evidența contabilă a Primăriei Municipiului Ploiești pentru serviciul local de termoficare.

Astfel, în ceea ce privește situația subvenției la energia termică livrată populației s-a constatat că pentru suma datorată la acest capitol fostului operator al serviciului de termoficare, care este în cuantum total de 114 097 866, 28 lei, există prevedere bugetară, pentru anul în curs, în valoare de 44 796 532,47 lei.

În altă ordine de idei, facturile pentru subvenția la energia termică livrată populației, emise de noul operator, S.C. Termoficare Prahova S.A., sunt în evidența Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) Termo Prahova și au o valoare de 6 637 787,05 lei.

Având în vedere că, până în prezent, facturile menționate nu au fost confirmate și avizate în privința consumului realizat, de către (A.D.I.) Termo Prahova, conform atribuțiilor ce îi revin acestei structuri locale, Primăria Municipiului Ploiești nu poate dispune plata acestora.

În acest condiții, luând în considerare și legislația de specialitate în vigoare, viceprimarul Anca Adina Popa a declarat că nu va acorda bun de plată” pentru facturile respective, emise de către operatorul S.C. Termoficare Prahova S.A.

 sursa: comunicat de presă Primăria Ploiești