Consilierii locali PNL Ploiești: Primarul Andrei Volosevici a blocat majorarea plafonului maxim al pensiei în baza căruia se poate asigura gratuitatea transportului public

Consilierii locali PNL Ploiești: Primarul Andrei Volosevici a blocat majorarea plafonului maxim al pensiei în baza căruia se poate asigura gratuitatea transportului public

A fost din nou scandal monstru în ultima ședință a Consiliului Local Ploiești! Consilierii locali ploieșteni ai PNL și USL au decis să nu participe la votul mai multor proiecte de hotărâre, în semn de protest față de neincluderea pe ordinea de zi a unui proiect prin intermediul căruia se majora de la 2.500 lei la 3.500 lei plafonul maxim al pensiei în baza căruia cetăţenii oraşului Ploieşti pot beneficia de autorizaţie de călătorie 100% gratuită pentru transportul public de călători.

 ”Primarul Andrei Volosevici a blocat majorarea plafonului maxim al pensiei în baza căruia se poate asigura gratuitatea transportului public în municipiul Ploieşti.

 Grupul consilierilor PNL a iniţiat un proiect de hotărâre prin intermediul căruia se majora de la 2.500 lei la 3.500 lei plafonul maxim al pensiei în baza căruia cetăţenii oraşului Ploieşti pot beneficia de autorizaţie de călătorie 100% gratuită pentru transportul public de călători.

 Majorarea plafonului ar fi urmat să intre în vigoare începând cu data 1 februarie 2024. Din nefericire, proiectul nu a fost pus pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local de astăzi, 29 ianuarie a.c. .

Apreciem că blocarea unui astfel de proiect de maximă importanţă pentru pensionarii poieşteni este inadmisibilă, motiv pentru care grupul consilierilor locali PNL a decis să participe la şedinţele Consiliului Local pentru a asigura cvorumul lucrărilor, dar aceştia nu vor mai participa la votul proiectelor de hotărâre. Protestul va dura până vor fi introduse pe ordinea de zi toate proiectele iniţiate de consilierii din grupul PNL care stau blocate în birourile din primărie”, se arată scris într-un comunicat de presă emis de PNL Ploiești.