Situația la zi în județul Prahova: Au fost raportate șase noi cazuri de COVID-19 și două decese

Situația la zi în județul Prahova: Au fost raportate șase noi cazuri de COVID-19 și două decese

La nivelul județului Prahova, în data de 28 iunie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 1478 de persoane aflate în izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore au ieșit de sub această măsură 95 de persoane și au intrat alte 168. În carantină instituționalizată se mai află 22 de cetățeni.

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 365 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, dintre care 11 au decedat, iar 108 au fost declarate vindecate și externate.

 

Astfel, în ultimele 24 ore, în județul Prahova au fost confirmate șase  cazuri noi, iar doi prahoveni și-au pierdut viața. În ceeea ce privește decesele, trebuie precizat faptul că persoanele  aveau și comorbidități.

Potrivit unor surse din rândul autorităților locale, vorbim despre un bărbat în vârstă de 64 ani și despre o femeie în vârstă  de 77 ani. Bărbatul a fost internat în cadrul secției ATI în data de   20 iunie. Avea comorbidități, printre care hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică cronică dureroasă și valori crescute ale glicemiei. Totoadată a fost  operat de arteriopatie.

În ceea ce privește femeie de 77 ani, aceasta a fost internată tot pe 20 iunie în cadrul secțieit de Terapie Intensivă. Avea comorbidități, printre care boală renală stadiu terminal, cardiopatie ischemică, diabet zaharat tip II și insuficiență cardiacă.

În secțiile de Terapie Intensivă din județ, destinate îngrijirii bolnavilor infectați cu virusul SARS-CoV-2, sunt internați nouă pacienți (șapte sunt ventilați mecanic).

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.
Astfel, pe parcursul zilei de 27 iunie 2020, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost verificate 76 de societăți comerciale. Au fost legitimate 130 de persoane și oprite în trafic 99 de autoturisme. De asemenea, au fost efectuate verificări la 1654 de persoane dintre cele care se aflau în izolare la domiciliu.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 51 de sancțiuni, în valoare de 15.680 lei.
Documentele oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiuna Hotărâri și legislație. Amintim că o altă pagină web ce cuprinde informații de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.