Primăria Blejoi sancționată de Garda de Mediu Prahova din cauza gunoaielor aruncate pe marginea străzilor. Apelul autorităților locale către cetățeni

Primăria Blejoi sancționată de Garda de Mediu Prahova din cauza gunoaielor aruncate pe marginea străzilor. Apelul autorităților locale către cetățeni

Primăria Blejoi a anunțat că a igienizat mai multe puncte negre de pe raza comunei, acolo unde se formaseră, de-a lungul vremii, gropi ilegale de gunoi. Este vorba despre strada Hortensiei, din zona Cartierului Albert, și despre strada Buda.

Totodată, autoritățile locale au lansat un apel către cetățeni, să păstreze curățenia pe domeniul public. “Gunoaie menajere, materiale de construcții, sticle, obiecte de mobilier și multe altele aruncate pe câmpurile comunei.  Localitatea noastră va fi curată doar dacă noi o vom păstra curată.  Aceste acțiuni de strângere a gunoaielor sunt costisitoare, trebuie să plătim combustibilul mașinilor, sortarea deșeurilor și taxe către stațiile la care le predăm.  Am putea folosi acești bani pentru alte proiecte utile comunei noastre. Hai să păstrăm Blejoiul curat!” este mesajul publicat de administrația locală.

Pe de altă parte, reprezentanții Primăriei anunță măsuri suplimentare împotriva celor care depozitează ilegal deșeuri pe raza comunei: “Vom continua această operațiune și pe alte străzi ale comunei noastre. În același timp, verificăm imaginile de pe camerele de supraveghere și vom identifica persoanele, care au aruncat aceste deșeuri pe spațiul public.”

Mesajele autorităților locale vin după ce, săptămâna trecută, Garda de Mediu Prahova a anunțat că a sancționat contravențional Primăria Comunei Blejoi ca urmare a identificării de  depozitări necontrolate de deșeuri din construcții/demolări și alte tipuri de deșeuri, pe domeniul public.