Planuri pentru infrastructura feroviară din Prahova: Reabilitarea tronsonului Ploiești-Buzău și introducerea rutei Ploiești-Otopeni

Planuri pentru infrastructura feroviară din Prahova: Reabilitarea tronsonului Ploiești-Buzău și introducerea rutei Ploiești-Otopeni

Introducere unei linii feroviare care să lege municipiul Ploieşti de aeroportul Otopeni reprezintă unul dintre proiectele pe care reprezentanții Consiliului Județean Prahova vor să-l propună pentru finanțare oficialilor Ministerului Transporturilor și celor ai CFR.


În acest context, vicepreşedintele CJ, Cristian Apostol, a avut o întrevedere cu conducerea CFR în care a dezbătut mai multe subiecte legate de circulaţia feroviară din Prahova, de la nevoia unor intervenţii şi îmbunătăţirea măsurilor de siguranţă la trecerile la nivel cu calea ferată şi până la acest proiect de viitor.


"Ne dorim un parteneriat între Consiliul Judeţean şi CFR prin care să legăm Ploieştiul de Otopeni, având în vedere că Prahova este un nod feroviar important, iar această linie ar putea ajuta mult la dezvoltarea judeţului. Primul pas va fi să încercăm să vedem dacă sunt soluţii tehnice deja existente. Din câte am înţeles, există unele căi ferate industriale în zona Otopeniului, trebuie văzut dacă se pot lega", ne-a declarat vicepreşedintele Cristian Apostol.


Discuţiile au vizat și reabilitarea liniei de cale ferată de pe ruta Ploieşti-Buzău. Potrivit vicepreședintelui Apostol, reprezentanţii CFR au precizat că în prezent lucrează la documentaţia tehnică pentru acest proiect de investiții, care ar urma să intre în lucru în 2022.


Legat de sursa de finanțare, oficialitățile iau în calcul posibilitatea atragerii unor finanţări europene prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru reabilitarea podurilor aflate pe această rută.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova a mai adus în discuţie şi situaţia trecerilor la nivel cu calea ferată unde există probleme de vizibilitate sau au fost semnalate defecţiuni ale sistemelor de avertizare. Astfel, s-a stabilit ca în cel mai scurt timp posibil Direcţia Tehnică a Consiliului Judeţean să transmită către CFR un referat detaliat cu zonele în care au fost întâmpinate probleme.