Bogdan Toader, președintele PSD Prahova: Ministerul Sănătății va aloca fonduri pentru aparatura Centrului de Radioterapie din Ploiești

Bogdan Toader, președintele PSD Prahova: Ministerul Sănătății va aloca fonduri pentru aparatura Centrului de Radioterapie din Ploiești

Ministerul Sănătăţii va sprijini Primăria Ploiești în vederea achiziționării aparaturii necesare pentru ”Centrul de Radioterapie”, în valoare de 27 milioane lei.  Pentru asta municipalitatea va fi nevoită să bugeteze 10% din valoarea investiției, iar un astfel de proiect de Hotărâre se va afla pe masa consilierilor locali ploieșteni într-o viitoare ședință a legislativului.

Lucrările la Centrul de Radioterapie din incinta Spitalului Municipal Ploiești  ar fi trebuit să fie finalizate până la data de 31 martie 2021, însă termenul a fost prelungit până la 31 decembrie 2024.

 

Totuși, există și veștile cât se poate de bune pentru ploieșteni și nu numai.  Ministerul Sănătății va aloca 90% din costul  aparaturii necesare ”Centrului de Radioterapie Ploiești”.

”Din păcate, am așteptat foarte mult finalizarea acestei construcții. Am avut promisiuni din partea Ministerului Sănătății pentru dotarea Centrului de Radioterapie cu aparatură modernă, astfel încât cetățenii să beneficieze aici de tratament, în județul Prahova. În urma acestor discuții pe care le-am purtat la minister, atât eu, cât și mulți dintre colegii mei parlamentari, am venit cu un proiect de hotărâre de consiliu local, care va fi depus de domnul Robert Vîscan, consilierul nostru municipal, pentru acoperirea cofinanțării de 10% necesar pentru această investiție atât de importantă. Noi credem că suntem pe făgașul cel bun. Imediat cum va fi aprobat proiectul de hotărâre, vom merge la minister pentru solicitarea fondurilor”, ne-a declarat Bogdan Toader, președintele PSD Prahova.

În acest sens, consilierul local PSD, Robert Vîscan, va iniția un proiect de hotărâre prin care municipalitatea să aloce sumele necesare pentru cofinanțarea  de 10% a obiectivului de investiții.

”Aparatura este extrem de importantă nu doar pentru ploieșteni, cât și pentru locuitorii din județele limitrofe. Investiția este de 27 milioane de lei. Din partea Ministerului vom primi o finanțare de 90%, iar noi trebuie să pune doar 10%”, ne-a declarat Robert  Vîscan, consilier local PSD Ploiești.

Centrul de Radioterapie cu energii înalte este necesar pentru tratarea persoanelor cu afecţiune oncologice. Imobilul va fi format din două buncăre de radioterapie cu cameră de comandă și spații anexe, un buncăr pentru brahiterapie cu cameră de comandă și spații anexe, un computer tomograf simulator cu cameră de comandă, cu ajutorul căruia sunt stabilite cu precizie zonele care urmează să fie iradiate, cabinete pentru medici și saloane destinate spitalizării de zi, plus alte amenajări pentru pacienți și aparținători, dar și pentru personalul medical.