Veolia se retrage de la Petrolul Ploiești. Cine îi ia locul

Veolia se retrage de la Petrolul Ploiești. Cine îi ia locul

Compania Veolia nu va mai fi partener finanţator al clubului de fotbal Petrolul Ploieşti, dar rămâne în postura de sponsor. Anunţul oficial a fost făcut joi.

Într-un comunicat de presă, Veolia România anunță că, odată cu încheierea sezonului competițional 2020-2021, parteneriatul de finanțare a echipei Petrolul Ploiești se închide, compania exprimându-și intenția de a sprijini în continuare clubul, în calitate de sponsor, pentru următorul sezon competițional.  

"Veolia România s-a alăturat echipei ploieștene într-un moment dificil, acum 4 ani, când Petrolul Ploiești se afla în Liga a IV-a, și a pus bazele acestui parteneriat din respect față de comunitatea ploieșteană și cu dorința de a obține performanță, de a profesionaliza clubul, asigurând stabilitate financiară, dar și expertiză pentru dezvoltarea unui proiect sustenabil în peisajul fotbalistic național. În toată această perioadă, partenerul finanțator a garantat toate condițiile financiare pentru ca echipa de referință a orașului Ploiești să obțină rezultate, respectându-și fiecare obligație contractuală aferentă acestui parteneriat, cu deplin respect față de proceduri și lege", se arată în comunicat. 

“Responsabilitatea socială și dezvoltarea profesională reprezintă valori la care Veolia România a aderat și pe care le-a implementat încă de la începutul activității, lucru care ne obligă să rămânem consecvenți în demersurile noastre și să ne implicăm activ în comunitățile locale în care noi activăm. Astfel, rămânem deschiși în a susține echipa fanion a orașului Ploiești, în calitate de sponsor, în speranța că proiectul fotbalistic al Clubului Petrolul Ploiești în perioada următoare va pune echipa de suflet a orașului, acolo unde merită”, declară oficialii Veolia România.

Neoficial, la nivelul companiei-mamă s-ar fi decis şi o diminuare a finanţării, de la 2,5 milioane de euro pe sezon, conform zvonurilor, până la 1 - 1,5 milioane.

Potrivit surselor deprahova.ro, Primăria Ploiești va fi parteneră în cadrul noului proiect care se va creiona în jurul lui Vivi Răchită. Nu este exclus ca în viitorul apropiat să se pună bazele unei societăți  care să administreze clubul ploieștean.