Regal baschetbalistic la Ploiești, în perioada 29 iulie – 7 august 2022!

Regal baschetbalistic la Ploiești, în perioada 29 iulie – 7 august 2022!

Municipiul Ploiești va fi gazda principală a celui mai mare eveniment european juvenil, organizat de țara noastră în acest an, FIBA U18 European Championship 2022, Division B.

Orașul nostru devine, astfel, în aceste zile, capitala baschetului juvenil european, urmând să găzduiască, alături de Blejoi și Bucov, întrecerile FIBA U18 European Championship 2022, Division B.

Conform datelor oficiale FIBA, 22 de naționale sunt prezente la startul evenimentului continental de la Ploiești, Blejoi și Bucov. Echipele naționale sunt distribuite în patru grupe, iar România va evolua în cadrul Grupei C, alături de Slovacia, Letonia, Portugalia, Ungaria și Elveția.

Programul meciurilor se găsește pe site-ul oficial al competiției europene: https://www.fiba.basketball/europe/u18b/2022

 Toate meciurile din cadrul întrecerilor continentale vor fi transmise, în direct, pe platforma de youtube FIBA TV. Precizăm că, deschiderea oficială a acestui eveniment sportiv de excepție va avea loc, în această seară, la ora 18.00, la Sala Sporturilor Olimpia” din Ploiești.

Iubitor și susținător consecvent al sportului, primarul municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, va fi prezent la festivitatea de deschidere a FIBA EUROPEAN CHAMPIONSHIP U18, DIVIZIA B, 2022, alături de o figură legendară a baschetului și, totodată, cetățean de onoare al orașului nostru, Cătălin Burlacu.

Pentru a fi alături de Vulturi în cursa continentală, dar și pentru a se bucura de frumusețea jocului de baschet, accesul publicului în cele trei arene prahovene este liber, suporterii baschetului, și nu numai, fiind așteptați în tribune în număr cât mai mare.