Primvs Derby, un meci al orgoliilor de mai bine de 67 ani

Primvs Derby, un meci al orgoliilor de mai bine de 67 ani

Considerat de mulți înfocați ai sportului rege ca fiind unicul derby din țară, Rapid București și Petrolul Ploiești se vor înfrunta  într-o confruntare oficială, din nou, la mijlocul acestei săptămâni, după o perioadă  de pauză de aproximativ 5 ani!

 Prentru cele două protagoniste ale ”Primvs Derby”, partida de miercuri va ajunge la episodul cu numărul 83!

 

Astfel, cele două echipe se întalneau pentru prima dată  pe 01.10.1952, pe vremea aceea sub denumirile Locomotiva București și Flacăra Ploiești! La acea dată, jocul s-a încheiat cu victoria ploieștenilor, la finalul partidei tabela indicând scorul de 1-3.

 Totuși primul meci direct cu actualele denumiri, Rapid Bucuresti și Petrolul Ploiești, a avut loc în anul 1957, meciul încheindu-se cu scor alb, 0-0, rezultat care până în prezent avea să se mai repete de 11 ori.

 

 Statisticile sunt de partea giuleștenilor, care s-au impus de 39 de ori, față de cele  20 de victorii ale găzarilor.

În același timp, 23 de meciuri au rămas indecise, 9 dintre acestea având echipa din capitală ca echipă gazdă.

În peluze, spectacolul a fost mereu garantat, iar dacă notăm și faptul că s-au marcat 184 de goluri în cele 82 de meciuri, spectacol a fost și pe teren.

Și dacă am amintit de goluri, trebuie să spunem că lupii galbeni se bucură de cea mai mare diferență de scor, un sec 0-6 din 1963, o victorie cu atât mai importantă, ținând cont de faptul că lupii s-au impus doar de patru ori pe terenul rivalei. Rapid - Petrolul este un meci al orgoliilor, al atmosferei de senzație și tensiune!

Nu mai puțin de 37 de cartonașe galbene și unul roșu s-au înregistrat în ultimele șapte meciuri directe.

Vecine de clasament în acest moment, ocupând locurile 6, Petrolul, respectiv 7 pentru Rapid.

Însă trebuie  menționat și faptul că giuleștenii au un meci mai puțin disputat! Cele două echipe mai au ceva acum în comun, ambele fiind datoare față de fani,  după un start de sezon sub asteptări și cu rezultate dezamagitoare pentru obiectivul dorit, cu promovarea pe prima scenă fotbalistică.

Deși, într-un derby, nicio echipă nu este favorită, iar forma nu avantajează pe nimeni, pe hârtie găzarii pleacă cu prima șansă, având un lot mai experimentat, evaluat la 5,23 mil €. Cu toate acestea, nici echipa de sub Podul Grant nu este departe. Cota de piață a formației giulește este de 4,63mil €.

Rapid - Petrolul se dispută miercuri, 16.10.2019, cu start de la ora 16:00, în cel mai interesant meci al zilei. În Regie spectacolul  va fi garantat, nu mai putin de 700 de găzari fiind așteptați la stadion! Sperăm ca cele doua formatii sa se ridice la nivelul show-ului pe care cele două galerii îl vor crea!