Marius Stan, noul președinte al Petrolului Ploiești: Nu cred că cineva mai poate concepe ca acest club să mai stea un an în Liga 2

Marius Stan, noul președinte al Petrolului Ploiești: Nu cred că cineva mai poate concepe ca acest club să mai stea un an în Liga 2

Marius Stan, noul președinte al Petrolului Ploiești, a prezentat luni care sunt principalele obiective pe care le are alături de formația ploieșteană.

Din start, principalul obiectiv asumat și anunțat de cei oficialul Lupilor Galbeni a fost promovarea în sezonul viitor.

“Noul sezon al Ligii 2 se anunță a fi mai interesant decât Liga 1, va fi liga derbyurilor de altădată, datorită concentrației de echipe cu tradiție, ceea ce ne motivează și mai mult. Petrolul va ataca promovarea și pentru aceasta avem un plan de achiziție de jucători noi de Liga I, care să facă spectacol pe teren. Istoria ne-a învățat că Petrolul este o echipă a familiilor și a generațiilor, tocmai de aceea în acest sezon vom face o schimbare, ne vom concentra mai mult pe fotbalul de altădată, pe tradiție”, a declarat Marius Stan, președintele FC Petrolul Ploiești.

Marius Stan a susținut că își va da demisia dacă Petrolul nu va promova la finalul sezonului viitor. De altfel, președintele cu care Oțelul câștiga singurul titlu din istorie în 2011, a anunțat că are două demisii în alb în geantă.

”Nu cred că cineva mai poate concepe ca acest club să mai stea un an în Liga 2. Din acest punct de vedere m-a exprimat și în fața suporterilor că am demisia semnată în alb în cazul în care ratăm promovarea. Este o demisie onoare. Sunt convins că acest lucru nu se va întâmpla, însă îmi voi da demisia, tot o demisie în alb datată cu 2024, după ce vom câștiga campionatul. Atunci nu va fi o demisie de onoare, ci o demisie de vârstă pentru că vreau să vină un conducător din Ploiești care să continue munca pe care noi o vom depune cu rezultate notabile”, a mai precizat Stan.

Noul președinte al formației ploieștene a mai susținut că după atingerea obiectivului, promovarea, Petrolului Ploiești va avea în Liga 1 o echipă performantă, care să își dorească mai mult decât menținerea în primul eșalon.

Marius Stan a anunțat că Petrolul a renunțat la 16 jucători, dar și că Marinescu, Șaim și Velisar au fost chemați la discuții, la fel ca și Arnăutu, Țicu, Olaru, portarul Cezar Lungu și jucătorii foarte tineri care au fost în atenția echipei mari pe parcursul sezonului trecut.

Concret, formația ploieșteană s-a despărți de Bolboașă, Brânză, Prunescu, Sarris, Malakyan, Kozoronis, Cazan, Borța, Țigănașu, Bucșa, Pușcaș, Nini Popescu, Ghinga, Chindriș, Rusu, Moldoveanu și Antoche.

 

Marius Stan a punctat și faptul că noul proiect prevede și investiții importante în Centrul de Copii și Juniori.