Flavius Stoican, despre presiunea suporterilor Petrolului Ploiești: Poate fi una pozitivă. Noi suntem cei care suntem responsabili.

Flavius Stoican, despre presiunea suporterilor Petrolului Ploiești: Poate fi una pozitivă. Noi suntem cei care suntem responsabili.

Flavius Stoican, noul antrenor al Petrolului Ploiești, a susținut luni, în cadrul unei conferințe de presă, faptul că nu concepe ca formația ploieșteană să nu promoveze în Liga 1, în sezonul viitor.

În același registru, Flavius Stoican și-a asumat obiectivul promovării, precizând că va fi unicul responsabil pentru rezultatele echipei.

"Am venit în primul rând pentru tradiţie şi în al doilea rând pentru suporterii Petrolului. Pentru mine, o promovare înseamnă la fel de mult ca un titlu câştigat", a spus şi Flavius Stoican.

Tehnicianul, știind publicul ploieștean, a ținut să vorbească și despre presiunea care vine din peluzele și tribunele stadionului Ilie Oană.

”Presiunea fanilor poate fi una pozitivă din moment ce jocul va merge. Poate acum încă mai sunt fani dezamăgiți pentru că Petrolul nu a reușit o performanță de a intra în Liga 1. Dar, cu siguranță, suporterii, presiunea pe care o pun pe echipă va fi una pozitivă, în urma jocului nostru. Nu este una pozitivă, noi suntem cei care suntem responsabili. Va fi din cauza noastră , din cauza mea în primul rând și apoi a jucătorilor. Nu-mi este teamă de acest lucru pentru că eu am încredere că jocul va merge și oamenii vor susține această echipă. Atunci când mă uitam la meciurile Petrolului, vedeam o frumoasă galerie”, a susținut Flavius Stoican, antrenorul formației ploieștene.

Stoican s-a arătat impresionat de calitățile tânărului Tudor Saim, oprit și el în lot, la fel ca Arnăutu, Țicu, Olaru, portarul Cezar Lungu și jucătorii foarte tineri care au fost în atenția echipei mari pe parcursul sezonului trecut.

De asemenea, Velisar s-a prezentat la antrenamente, după ce a fost împrumutat la Gloria Buzău, urmând să aibă o discuție cu Stoican.

Petrolul se află în negocieri avansate cu o serie de jucători precum Cioinac, Mihăescu și Ștefănescu, de la Poli Iași (ultimul a fost împrumutat de Petrolul în sezonul trecut), plus fundașul brazilian Wallace da Silva, ultima dată în campionatul egiptean, unde a plecat în iarnă de la Dunărea Călărași.

Program de pregătire

Petrolul are două cantonamente. Primul începe miercurea aceasta, la Poiana Brașov. Cel de-al doilea va fi efectuat în Turcia, la Ankara, între 10 și 22 iulie.

Echipa tehnică:

Staff-ul lui Stoican este următorul:

Silviu Ion – antrenor secund

Mihai Ștețca – antrenor cu portarii

Timoftei Cârlig – scouting

Radu Vasilcan – preparator fizic

Claudiu Bătineanu – kinetoterapeut

Dorin Irimia – psiholog