Juniorii U15 Petrolul Ploiești se luptă în turneul „Mondial de la Saint Pierre de Nantes”

Echipa de juniori U15 este în Franța unde, între 25 și 28 aprilie, se confruntă cu echipe de prestigiu din Europa în cadrul campionatului „Mondial de la Saint Pierre de Nantes”.

Juniorii se află în grupa D a turneului, urmând să joace împotriva Nort Sur Erdre AC, USJA Carquefou, Stade Brestois, OGC Nice și RWD Molenbeek, ultimele două fiind echipele care vor prezenta cele mai mari provocări pentru prahoveni.

Echipa antrenată de Marius Manolache participă la acest turneu la inițiativa suporterilor, care au dorit ca „lupișorii” să acumuleze experiență sportivă internațională. Reprezentanții clubului fost de acord că este o bună oportunitate pentru juniori de a înfrunta echipe de prestigiu din Europa.

„Vrem ca prin această participare juniorii să capete experiență internațională în cadrul unui turneu puternic, care a ajuns deja la a 41-a ediție. Avem astfel posibilitatea să evaluăm nivelul de pregătire al jucătorilor punându-i față în față cu școli de fotbal puternice, consacrate, și să contribuim astfel la dezvoltarea tinerilor care vor juca, peste puțin timp, în echipa mare Petrolul Ploiești. Fără îndoială, prin acest campionat se pot naște și noi oportunități de colaborare, dar urmărim, în principal, schimbul de experiență cu echipele participante. Astfel de acțiuni dedicate juniorilor sunt extrem de importante pentru a asigura sustenabilitatea proiectului pe care îl construim aici, la Ploiești”, a declarat președintele clubului Petrolul Ploiesti , Cristi Vlad.

Competiția se va desfășura prin formarea a patru grupe a câte șase echipe fiecare, care vor permite calificarea primelor două echipe din fiecare grupă în stagiul următor, pentru ocuparea locurilor 1-8, a treia și a patra echipă pentru locurile 9-16, respectiv a cincea și a șasea echipă pentru locurile 17 – 24.

Al doilea stagiu va urma modelul: sferturi de finală, semi-finale și finală.

Ca atare, fiecare echipă va trebui să joace 8 meciuri, primul meci având loc pe 25 aprilie 2018, iar ultimul având loc pe 28 aprilie 2018.

Lotul U15 PetrolulPloiesti pentru turneul „Mondial de la Saint Pierre de Nantes” este format din:

1. Antonescu Bogdan Marin: Fundaș Central Dreapta

2. Barbu Darius Marian: Portar

3. Botogan Alin Marius: Mijlocaș Central

4. Danilă Antonio Tiberiu: Mijlocaș Central

5. Dumitru Radu Ionuț: Mijlocaș Dreapta

6. Duță Ionuț Iulian: Atacant

7. Ghiță Narcis Ionuț: Mijlocaș Stânga

8. Ilie David: Atacant

9. Licsandru Mihail Cristian: Fundaș Central Stânga (Căpitanul echipei)

10. Mănescu Ionuț Dragoș: Mijlocaș Central

11. Mănescu Ionuț Octavian: Fundaș Stânga

12. Niță Ștefan Fabian: Fundaș Dreapta

13. Radu Alex. Constantin: Portar

14. Radu Nicolae Vladuț: Mijlocaș Central

15. Stănescu Nicholas Iulian: Mijlocaș Central

16. Stoica Gabriel: Atacant