Ce-ai făcut, Romică? Ce ai promis şi ce am văzut? Doar TENSIUNI !

” Aş vrea ca suporterii să plece foarte mulţumiţi, atât de joc, cât şi de rezultat. Nu mi-ar plăcea să văd o victorie care nu a avut în spate un joc consistent. Pentru asta am emoţii, însă nicidecum că echipa nu va câştiga”, declara Romică Ciobanu, tehnicianul Petrolului Ploieşti, înaintea partidei cu CS Sporting Roșiori de Vede.  

 

Drept urmare, promisiunile antrenorului lupilor galbeni în ceea ce privește ”un joc consistent” al Petrolului și vremea frumoasă au făcut ca aproximativ 6000 de suporteri ploieșteni să fie prezenți pe stadionul Ilie Oană.

Plini de entuziasm și de speranță, fanii clubului galben-albastru au creat o atmosferă mult peste ceea ce vedem acum în Liga I, chiar din primul minut al partidei. Numai că, răbdarea lor a avut o limită! Observând  jocul anost al Petrolului Ploiești, contestările  suporterilor au început să apară, ce-i drept, la început răsleț.

Nici golul înscris de  Jean Prunescu, de altfel unul neclar, nu a mai putut să oprească furtuna de reproșuri care s-a declanșat la finalul partidei. Iar faptul că în minutul 86, Claudiu Tudor a irosit un penalti, după ce mingea șutată de acesta, de la punctul cu var, a lovit bara din dreapta, nu a făcut decât să amplifice valul de contestări pe care jucătorii au acceptat să le ”încaseze singuri”, tehnicianul Romică Ciobanu plecând imediat după fluierul final la vestiare.

Ceea ce s-a întâmplat la această partidă nu este un lucru întâmplător, ținând cont de faptul că în ultima perioadă a existat o stare de tensiune între o parte dintre suporteri și reprezentanții clubului.

Spre exemplu,  Mădălin Mihailovici, CEO Veolia, partenerul finanțator al formației ploieștene, a precizat în cadrul emisiunii Pasul la Ofsaid, difuzată pe RepublikaNews.ro, că  ”un suporter  – care se și erijează într-un reprezentant oficial al clubului (!?) – a început să-mi adreseze injurii la final de joc”.

“Am constatat cu surprindere, la un meci amical de la Câmpina, că un suporter  – care se și erijează într-un reprezentant oficial al clubului (!?) – a început să-mi adreseze injurii la final de joc! Cei care înjură, blamează și privesc cu scepticism asupra parteneriatului Veolia cu Petrolul trebuie să știe că există documente și toate faptele au fost și sunt la vedere! Nu am înțeles de unde până unde atâta ostilitate și, mai ales, de ce? Petrolul a fost, este și va fi întotdeauna echipa ploieștenilor și a prahovenilor! Aceasta este părerea mea, crezul meu! Mi-aș dori ca spectatorii să fie în număr mult mai mare alături de echipă iar noi, cei care finanțăm Petrolul atât ca grup cât și ca persoane fizice – separat, ca să nu fie amestecată ciorba cu compotul! – să nu avem parte de altceva decât de sportivitate, normalitate și respect. Dacă nu este posibil nici măcar atâta este clar, putem vorbi și noi despre acea expresie uzată: <>! Mai ales că nu cred că există motive să ne comportăm indecent, să nu putem dialoga, să nu putem fi civilizați!”, a susținut Mihailovici în cadrul respective emisiuni.

În urma celor declarate de reprezentantul Veolia, reacția suporterilor nu a întârziat să apară.

Laurențiu Mihai, unul dintre cei mai fideli suporteri ai Petrolului ai Ploiești, care de altfel a contribuit semnificativ în perioada în care echipa era susținută financiar de fani, a postat pe pagina personală de Facebook un mesaj dur adresat șefului Veolia, mesaj care a fost însușit și de Asociația Peluza I ”Ilie Oană”.

”Domnule Mădălin Mihailovici,

Constat cu stupoare că în ultima vreme, la fiecare ieșire a Dvs în spațiul media, faceți niște declarații belicoase la adresa unora dintre suporterii FCP. 

Nouă ne place să ne spunem ultrași deoarece suporterii vin la stadion ca la spectacol, pe când noi facem spectacol și îi aducem pe ceilalți în tribune.

Noi suntem cei ce mergem peste tot după această echipă abandonând de multe ori familia și rupând din bugetul acesteia pentru deplasări și coregrafii.

În altă ordine de idei “ unii nu se erijează în reprezentanți ai suporterilor” ci SUNT reprezentanți ai acestora fie că vă place, fie că nu.

Am o întrebare ( de bun simt ) :

Dle Mihailovici cum vă explicați că până la implicarea Dvs în club aveam o medie de 4000 de spectatori acasă, în liga a4-a și după am scăzut la 2000/2500 în liga a -3-a ?

Cum explicați că nu există un proiect sănătos de creștere a echipei ?

Îmi amintesc că într-o declarație mai veche a Dvs susțineați că nu vă pricepeți la fenomenul fotbalistic și ce implică acesta. Constat deasemenea că, deși susțineți că sunteți “ partener investitor”, vă comportați precum unii patroni de cluburi de fotbal din România

Ce nu realizați Dvs este că respectivii vorbesc pe banii lor pe când Dvs vorbiți pe banii noștri, deoarece compania pe care o conduceri are contracte grase cu Primăria Ploiești. Eu știu că cel ce plătește, dictează muzica, dar în acest caz nu Dvs ne plătiți, ci NOI. Vă recomand ca pe viitor să lăsați declarațiile de presă în seama președintelui clubului sau angajați un ofițer de presă.

Deasemenea vreau să vă informez că noi, cei pe care îi blamați, am fost aici înaintea lui Bercea, Luca, Walter, Capră, Mihailovici și vom fi și după. Dacă noi nu eram, Dvs nu aveați unde fi “ partener investitor”, ai susținut suporterii Peluzei I ”Ilie Oană”.

Totodată, să nu uităm că reprezentantul societăţii care finanţează proiectul Petrolul 52 s-a arătat în primă fază deranjat de faptul că au existat contestări în ceea ce priveşte numirea în funcţia de antrenor a lui Romică Ciobanu, acesta punctând totodată şi faptul că au existat discuţii cu un antrenor din Liga 1,dar care nu a corespuns ”din punct de vedere managerial” (detalii aici).

În concluzie, dacă în viitorul apropiat nu se vor lua măsuri, atât fanii Petrolului Ploiești, cât și Mădălin Mihailovici vor fi nevoiți să trăiască în permanent sub presiune la fiecare meci al formației galben albastre ca și în turul campionatului.