Mădălin Mihailovici, mai nervos ca niciodată! Sursa supărărilor reprezentantului societăţii partener-finanţator

Tensiune maximă! Așa s-ar traduce în două cuvinte  starea de spirit din conferința de presă în care conducerea Petrolului Ploiești l-a prezentat pe Romulus Ciobanu, noul antrenor al formației ploieștene. 


Pentru prima oară în istora clubului ploieștean, întâlnirea cu reprezentanții Mass-Media nu a început la ora stabilită, ci s-a desfășurat cu 15 minute mai târziu deoarece a fost nevoie să se aștepte  un microbuz care a adus ziariștii din București.

 
Într-un final, când toată lumea a fost prezentă, în fața tirului de întrebări al reprezentanților presei prahovene s-au aflat Mădălin Mihailovici, CEO Veolia, președintele Cristi Vlad, vicepreședintele Octavian Grigore, președintele de onoare Mircea Dridea și noul antrenor Romulus Ciobanu.


Ceea ce ne-a atras atenția a fost faptul că se simțea o anumită tensiune în privirile lui Octavian Grigore, Cristi Vlad și Mădălin Mihailovici, cel din urmă având chiar anumite ieșiri nervoase.


Reprezentantul societății care finanțează proiectul Petrolul 52 s-a arătat în primă fază deranjat de faptul că au existat contestații în ceea ce privește numirea în funcția de antrenor a lui Romică Ciobanu, acesta punctând totodată și faptul că au existat discuții cu un antrenor din Liga 1,dar care nu a corespuns ”din punct de vedere managerial”.

“Da au existat discuții cu un antrenor din prima ligă. Până la oferta financiară a existat o evaluare managerială. Nu am ajuns la oferta financiară. A fost  o evaluare managerială, iar aceasta a fost cu <> pentru Romică Ciobanu, pentru că în stânga lui Romică, adică subsemnatul, este un manager (…)Vreau să vă rog, domnilor, să înțelegeți că toate deciziile sunt luate strict managerial! La interviul programat l-am întrebat cum vede lucrurile, cum gândește, ce vrea să facă la Ploiești, dacă cedează la presiune! I-am urmărit reacțiile și poziția în mai multe meciuri, nu doar la cel cu Petrolul! Sunt mulți cei care contestă numirea dar vreau să-I întreb pe distinșii fani ce să se întâmple dacă, peste un an, un an și jumătate, Petrolul va juca la fel cum o făcea pe vremea lui Contra? Sau cum fac echipele antrenate de Stoican? O să recunoască cineva că evaluarea lui Ciobanu, strict managerial, a fost un succes? Atunci aș vrea să văd discuții, nu acum, din nimic!””, a susținut Mihailovici.


Totodată, reprezentantul Veolia a recunoscut într-o oarecare măsură că jocul Petrolului de până acum a fost unul deficitar și care nu a corespuns pentru o echipă care vrea să promoveze în eșalonul următor fără emoții.


”Un om nu poate să trăiască în permanent sub presiune, dacă trăiește așa se termină.Am câștigat, am câștigat greu de fiecare dată. De multe ori am tremurat. Efectiv nu am mai rezistat presiunii și am plecat (n.r. înaintea fluierului de final din meciul de la Popești Leordeni).”, a mai punctat reprezentantul finanțatorului.
 
Mădălin Mihailovici s-a arătat deranjat că o parte a presei a prezentat anumite declarații pe care acesta nu le-a oferit.

 ”Mi-aș mai dori să nu mai apară declarații pe care eu nu le dau. Cineva află undeva pe surse că se negociază cu Mourinho, că se negociază cu Guardiola etc. Au fost multe lucruri pe care nu le-am declarat! V-am spus că noi,din punct de vedere managerial, trebuie să facem pași mici dar siguri! Singurul obiectiv palpabil, acum, este cel al promovării! Asta vrem acum, numai că nu suntem singuri în serie, și alții vor asta! Și am mai spus, de vreo câteva ori, că vom juca decât în iarbă! Și că nu mor caii când vor câinii! Am spus, aveți răbdare”, a continuat Mădălin Mihailovici.


De altfel, acesta s-a arătat foarte deranjat că în presă se vorbește despre Veolia ca fiind sponsor al Petrolului Ploiești, ci nu partener-finanțator.


 ”Nu doresc să se mai spună că Veolia este sponsor! Dacă dumneavoastră vă doriți ca Veolia să fie sponsor, vă rugăm să ne spuneți acest lucru. Sponsor înseamnă altceva! Dacă vă uitați în statutul echipei, o să vedeți că Veolia este partener finanțator! Veolia pune bani la această echipă și-i construiește viitorul! Veolia nu a luat niciun leu, noi am pus totul! Până acum! Dar dacă nu mai doriți acest lucru, vă rog frumos să ne spuneți și putem deveni sponsor.
 Mă adresez celor care, de multe ori, ne numesc sponsorii Petrolului! Este fals, și eu, personal, am pus bani la această echipă fiind partener susținător! Bani personali! Toți cei care au făcut-o își doresc binele echipei, nicidecum răul! Cred că ar trebui să nu se uite de unde s-a plecat și ce eforturi s-au făcut pentru a fi aici! Nu avem nevoie de niciun alt sprijin, nici local, nici din altă parte! Nu mergem pe repede înainte, nu trebuie să ne grăbim și să facem greșeli care să ne coste! Ne vom bucura, să fiți siguri, peste câțiva ani, poate trei, poate patru! Vorbesc la vârf, desigur!” a adăugat Mihailovici.


Reprezentantul Veolia s-a arătat uimit de întrebarea legată de ce mesaj le adresează suporterilor care sunt supărați pentru că nu i-a întrebat ce părere au în legătură cu schimbărea antrenorului și numirea lui Romulus Ciobanu.


”Nu știu eu rămân uimit de întrebare. Sincer vă spun. Eu v-am spus. Nu pot să judec decât managerial. La urmă trebuie să existe rezultate. Vă aduc aminte că, atunci când Veolia s-a implicat ca partener finanțator, au fost foarte multe voci care au spus că << ăștia sunt praf, nu se pricep la nimic etc>>. Așa nepricepuți cum suntem noi, am terminat pe primul loc, am făcut și meciuri bune, poate și mai puțin bune, dar deciziile managerilale le ia managerul. Oriunde în lumea aceasta, cel care pune banul, are drept de veto. Vă rog frumos să ne judecați în momentul în care nu vom avea rezultate.Revin și spun: nu se poate face performanță sub presiune 24 din 24 de ore, nu se poate face repede și bine. Trebuie răbdare. Sunt momente în viață și în viața sportivă în care trebuie să faci mutări șoc!De șah și mat.Consider că am făcut o mutare de șah și mat. Am să spun pentru ultima oară că Veolia dacă nu este dorită ca partener, ne repoziționăm și putem deveni și sponsori”, a conchis reprezentantul societății partener-finanțator.