Șase persoane de la Petrolul Ploiești, infectate cu CORONAVIRUS. Bogdan Nica, director DSP Prahova: Ancheta epidemiologică este în curs

Șase persoane de la Petrolul Ploiești, infectate cu CORONAVIRUS. Bogdan Nica, director DSP Prahova: Ancheta epidemiologică este în curs

UPDATE

Se pare că și un angajat al clubului este infectat cu coronavirus. Anunțul a fost făcut de FRF (detalii aici)

ȘTIRE INIȚIALĂ

Cinci jucători ai echipei Petrolul Ploieşti  au fost testaţi pozitiv la testele pentru COVID-19 efectuate recent de o clinică privată.

 Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, doctorul Bogdan Nica, spune că a fost demarată ancheta epidemiologică, fiind aşteptate şi rezultatele altor teste. Totodată, aceasta a susținut că starea de sănătate a celor cinci sportivi este foarte bună şi că toţi cei de la echipă au fost izolaţi.

 

"Ancheta epidemiologică este în curs. Au fost confirmate cinci cazuri până în momentul de faţă, încă nu au venit toate testele. Am înţeles că reprezentanţii clubului contestă aceste teste, care au fost efectuate de o societate privată aleasă de ei, noi ne-am oferit să le refacem. Trebuie precizat că jucătorii nu au fost izolaţi până acum, nu au stat închişi în cantonament. Cei cinci jucători depistaţi nu au niciun simptom, starea lor de sănătate este foarte bună", a declarat Bogdan Nica.

Legat de acest subiect,  Costel Lazăr, directorul sportiv al Petrolului Ploiești, a susținut că testele nu ar fi concludente și că se așteaptă rezultatele la noile teste prelevate astăzi.

"Repetăm testele pentru că unele dintre ele nu sunt concludente. Nominal nu vă pot spune nimic, dar ca număr, da, e vorba de 5 fotbalişti. Le repetăm în cursul zilei de astăzi, până diseară o să avem rezultatele. Noi am mai avut o situaţie când s-au anulat testele, probabil o greşeală de transport sau recoltare.

Mai sunt probleme cu aparatele. Când echipa era în carantină am avut o situaţie în care ni s-a spus că aparatele nu le poate citi şi trebuie să le repetăm. E o problemă pe care până diseară o clarificăm", a declarat Costel Lazăr pentru Agerpres.

Oficialul Petrolului speră ca noile teste să fie negative, astfel încât activitatea echipei să nu fie perturbată.

"Meciul cu Rapid e săptămâna viitoare, de ce să nu se mai pună în discuţie? Dacă testele vor fi negative, de ce să intrăm din nou în izolare 14 zile, că nu înţeleg? Noi trebuie să intrăm în carantină de două ori? Noi sperăm să fie negative testele şi să nu fie cazul.

Cei de la DSP nici nu au primit rezultatele şi ies cu fel de fel de declaraţii. Deocamdată nu se pune problema ca jucătorii să fie internaţi în spital. Ei trebuie să declanşeze o anchetă în momentul în care vor ieşi pozitivi, noi sperăm să nu fie cazul", a mai spus Lazăr.