Vlad Mazilu, vicepreședinte AUR Prahova: AUR se va opune limitării plăților în numerar prin toate mijloacele avute la dispoziție

Vlad Mazilu, vicepreședinte AUR Prahova: AUR se va opune limitării plăților în numerar prin toate mijloacele avute la dispoziție

Vicepreședintele AUR Prahova, Vlad Mazilu, a declarat că plățile în numerar sunt despre libertate și despre evitarea controlului social, iar orice încercare de a limita sau elimina aceste plăți reprezintă un atac la libertatea cetățenilor.

„Guvernul Ciolacu își continuă seria măsurilor împotriva românilor. Acum urmărește eliminarea numerarului într-o țară în care jumătate din mediul rural este încă în noroi. (...) Situația trebuie privită din două perspective: una economică și una politică (legată de drepturile și libertățile fundamentale ale ființei umane)”, a spus Vlad Mazilu.

Potrivit acestuia, vorbim în primul rând despre o chestiune de accesibilitate pentru persoanele sărace, care nu au carduri, care nu au acces la bancomate. Întreprinzătorii care au magazine la țară sau în orașele mici depind de numerar, pentru că nu au bancomate sau agenții bancare. „Toți aceștia, care mențin o minimă activitate economică, în comunele și orașele sărăcite de administrațiile PSD și PNL, vor fi loviți de această măsură”, a afirmat vicepreședintele filialei prahovene.

În al doilea rând, a arătat Vlad Mazilu, plățile în numerar sunt despre libertate și despre evitarea controlului social. Acest sistem a fost implementat în China comunistă, combinat cu un sistem de credite sociale pentru cetățeni, iar guvernul are oricând acces la blocarea banilor din conturile oamenilor, ceea ce este total anti-democratic și periculos de aproape de totalitarism. „Orice persoană trebuie să fie liberă să dispună cum vrea de banii săi, fără niciun fel de opreliște”, a mai precizat Vlad Mazilu.

Vicepreședintele AUR Prahova a subliniat că AUR este „un aprig apărător al libertății și, de aceea, ne vom opune cu toate mijloacele pe care le avem la dispoziție oricăror încercări de limitare a plăților în numerar”.