Viceprimarul Ganea, reacție pe tema gunoaielor abandonate pe domeniul public:Nu știu dacă nu cumva noi suntem de vină pentru că nu reacționăm și nu-i sancționăm pe cei care abandonează gunoaiele la primul stâlp

Viceprimarul Ganea, reacție pe tema gunoaielor abandonate pe domeniul public:Nu știu dacă nu cumva noi suntem de vină pentru că nu reacționăm și nu-i sancționăm pe cei care abandonează gunoaiele la primul stâlp

Viceprimarul Cristian Ganea a ridicat în cadrul ședinței Consiliului Local Ploiești problema gunoaielor abandonate pe domeniul public.

Edilul s-a arătat nemulțumit de faptul că străzile sunt din nou pline de saci cu gunoaie și a cerut autorităților competente să ia măsuri în acest sens. De altfel, Ganea a precizat că Ploieștiul este murdar și din cauza administrației publice locale care nu reușește să îi împiedice pe cei certați cu bunul simț să transforme municipiului într-o groapă de gunoi.

Astfel, viceprimarul Ploieștiului a cerut ca RASP să prezinte măsurile pe care le-a luat și le-a solicitat polițiștilor locali să îi amendeze pe cei care își lasă sacii cu gunoi la colțul străzilor sau pe unde apucă.  

”Au apărut din nou acele puncte negre de gunoi. Tot orașul Ploiești iar a ajuns un focar de infecție. Peste tot, la toate colțurile de stradă sunt grămezi de gunoaie. Avem paturi, frigidere, tot felul de aparatură casnică, tot felul de crengi, tot felul de lucruri care ne rămân prin curte. Nu știu dacă nu cumva noi suntem de vină pentru că nu reacționăm și  nu-i sancționăm pe cei care abandonează gunoaiele la primul stâlp care le iese în cale sau cine mai stie pe unde . Aș dori să primesc un răspuns în scris de la RASP  Ploiești cu ce măsuri a luat. Poliția Locală cred că ar trebui să intensifice controalele. Am înțeles că polițiștii locali se află sub comanda Poliției Naționale, dar nu cred că Poliția Națională le-a spus să nu își desfășoare activitățile pe care le au în fișa postului. Aș dori o mai mare atenție și din partea domnului Vaida, dânsul este directorul instituției. Aș dori în scris să știu câte amenzi au dat de la începutul anului și pentru ce fapte. Ordinea publică nu înseamnă să te plimbi cu o agendă la sub braț, înseamnă să ai grijă și de curățenia orașului”, a susținut viceprimarul Ganea.

Totodată viceprimarul a semnalat și faptul că din ce în ce mai mulți ploieșteni se plâng și de  invazia de țânțari. Astfel,  Ganea a cerut să se verifice dacă societatea care efectuează serviciul de dezinsecție  a respectat toate procedurile și dacă a intervenit în toate zonele orașului.