Iulian Dumitrescu, președinte PNL Prahova

USR și PLUS și-au împărțit mandatele în Prahova. Mihai Poliţeanu a renunțat la candidatură în favoarea lui Răzvan Enescu

USR și PLUS și-au împărțit mandatele în Prahova. Mihai Poliţeanu a renunțat la candidatură în favoarea lui Răzvan Enescu

Uniunea Salvaţi România şi PLUS au adoptat din nou o strategie comună în lupta elecorală. Astfel, acestea s-au înţeles pentru candidaturile la primării şi consilii locale în aproximativ 50 de localităţi, inclusiv în Ploieşti, unde PLUS va avea candidatul la Primărie, iar USR cel puţin primele cinci locuri pe lista pentru forul legislativ.

Mihai Poliţeanu spune că nu i-a fost uşor să renunţe, dar că a fost o decizie "matură" şi pragmatică, din respect pentru alegători, dând de înţeles că Răzvan Enescu ar avea şanse mai mari în alegerile locale, deşi reprezentanţii celor două formaţiuni susţin că nu au făcut nici măcar un sondaj de opinie înaintea acestei decizii.

Reprezentanţii celor două filiale judeţene au organizat marţi seară o conferinţă de presă în care au vorbit despre aceste candidaturi, despre speranţele lor pentru alegerile locale şi despre planurile pentru fuziune. Cu această ocazie, au fost prezentaţi oficial candidatul la preşedinţia Consiliului Judeţean, Cristian Apostol, şi la primăriile din Ploieşti, Răzvan Enescu, Câmpina, Cătălin Florescu, şi Breaza, Bogdan Novac. "Negocierile au debutat în decembrie, au fost grele, au fost momente în care am crezut că o să mergem separat. Ce ne-a ţinut a fost conştiinţa că ploieştenii aşteaptă de la noi să fim maturi şi că avem oameni foarte buni. Decizia este înţeleaptă şi cea optimă, ea răspunde în primul rând intereselor prahovenilor. Cred că, după aceste negocieri, membrii ambelor partide sunt în egală măsură şi fericiţi şi supăraţi. Pentru mine a fost o decizie foarte grea să renunţ la candidatura la Primărie, dar am considerat că interesul alianţei trebuie să primeze, altfel ajungeam într-o fundătură", a declarat Mihai Poliţeanu, preşedintele USR Prahova.