SURSE| Alegeri în USRPLUS Prahova. Cine vrea să conducă pe viitor partidul

SURSE| Alegeri în USRPLUS Prahova. Cine vrea să conducă pe viitor partidul

Membrii USRPLUS se pregătesc pentru alegeri, urmare a oficializării fuziunii dintre cele două partide. În ceea ce privește județul Prahova, acestea sunt programate pentru a se desfășura pe data de 13 iunie în toate filialele locale, în timp ce pe 26 iunie vor avea loc alegerile pentru conducerea organizaţiei judeţene. Astfel, scrutinul intern ar putea aduce mai multe răsturnări de situaţie.

Până în prezent, se cunoaște faptul că vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Cristian Apostol, şi-a anunţat intenţia de a candida pentru postul de preşedinte al USRPLUS Prahova. De altfel, pentru aceeași funcție, e aşteptată şi o candidatură din partea deputatului Andrei Lupu.

Legat de filiala municipală Ploieşti, aici e de aşteptat ca lupta să se dea, potrivit surselor deprahova.ro, între Răzvan Enescu, fostul candidat al alianţei la Primăria Ploieşti, şi Magdalena Trofin, viceprimarul municipiului.  Aceleaşi surse mai spun că deputatul Mihai Poliţeanu, actualul preşedinte al USR Prahova, ar urma să candideze pentru un post în Biroul Naţional şi că Andrei Lupu ar urma să facă acelaşi lucru, dar cu şanse de reuşită un pic mai mari.

Tot la nivel de zvonuri, în organizaţia prahoveană se vorbeşte despre existenţa a două tabere, una în care îi regăsim pe George Marussi, Cristian Apostol, Răzvan Enescu, Aurel Oprinoiu şi una în care s-ar afla Mihai Poliţeanu, Magdalena Trofin, Mihai Tonsciuc şi Andrei Lup.

Gurile rele vorbesc și despre faptul că Magdalena Trofin a decis să candideze pentru șefia organizației municipale, de teamă să nu piardă scaunul de viceprimar. Se pare că, în ultima perioadă, reprezentanții PNL de la nivelul conducerii executivului și legislativului ploieștean au găsit un partener de dialog mult mai bun în persona lui Răzvan Enescu.  Acest lucru a îngrijorat-o pe Trofin,  aceasta sperând ca, în cazul în care va câștiga șefia USRPLUS Ploiești, să poată reintra în atenția liberalilor.

Ceea ce nu a realizat actualul viceprimar, spun sursele noastre, este faptul că aceasta a intrat într-un con de umbră din cauza modului în care gestionează relația cu PNL, colegii de alianță. De altfel, în aceeași situație se pare că se află și Mihai Tonsciuc. În mediul politic se zvonește faptul că acțiunile celor doi nu ar mai fi agreate nici de partid. Practic, aceștia sunt acuzați că, în loc să promoveze proiecte și să vină cu soluții viabile pentru problemele cu care se confruntă administrația publică ploieșteană, aceștia duc lupte și crează tensiuni în rândul alianței cu PNL.

În aceeaşi situație, se pare că se află și deputatul Mihai Polițeanu, care nu face decât să atragă antipatii din rândul USRPLUS din cauza reacțiilor pe care le are în mediul on-line.