Senatorul PSD Prahova, Laura Moagher: Cîțu nu are niciun drept să folosească banii publici colectați de la români pentru a-și cumpăra fotoliul de șef al PNL

Senatorul PSD Prahova, Laura Moagher: Cîțu nu are niciun drept să folosească banii publici colectați de la români pentru a-și cumpăra fotoliul de șef al PNL

Senatorul de Prahova Laura Fulgeanu-Moagher a transmis un mesaj public în care îl somează pe premierul Florin Cîţu să nu folosească bugetul de stat şi rectificarea aşteaptată zilele viitoare pentru a influenţa voturile la alegerile interne din PNL. Parlamentarul social-democrat susţine şi că demiterea lui Alexandru Nazare de la conducerea Ministerului Finanţelor a avut "scopul vădit al premierului de a prelua controlul asupra alocării banilor publici la nivel local".

"PSD cere imperativ premierului Cîțu să nu folosească fondurile bugetare pentru a obține foloase necuvenite în competiția pentru șefia PNL. Rectificarea bugetară și alocarea fondurilor la nivel local trebuie să se facă strict pe baza unor criterii obiective și echitabile, în funcție de necesarul de finanțare al fiecărei unități administrativ teritoriale. Dezvoltarea comunităților locale nu trebuie să devină monedă de schimb pentru voturile de la congresul PNL. Cîțu nu are niciun drept să folosească banii publici colectați de la români pentru a-și cumpăra fotoliul de șef al PNL", a declarat senatorul Laura Fulgeanu-Moagher, într-o declaraţie politică publicată şi pe contul oficial de Facebook.

"Demiterea ministrului de Finanțe, cu scopul vădit al premierului de a prelua controlul asupra alocării banilor publici la nivel local, în urma rectificării bugetare, reprezintă o tentativă de trafic de influență, demascată de aluziile publice adresate primarilor de către unii lideri PNL. Este o dovadă clară a intenției lui Florin Cîțu de a folosi banii publici în lupta sa politică, pentru a obține un folos personal necuvenit. Rectificarea bugetară trebuie să respecte un algoritm matematic echitabil pentru toate comunitățile locale din România. Ea nu trebuie făcută nici la biroul personal al lui Cîțu, nici la biroul de la partid al lui Ludovic Orban", se încheie mesajul publicat de parlamentarul PSD Prahova.