Senatorul Iulian Dumitrescu, discuții cu ministrul Agriculturii despre problemele agricultorilor prahoveni

 Senatorul Iulian Dumitrescu, discuții cu ministrul Agriculturii  despre problemele agricultorilor prahoveni

Senatorul Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, a participat la începutul acestei săptămâni, la o întâlnire organizată de Prefectura Județului Prahova cu o delegație de fermieri – cultivatori de cereale din județ. Principala temă de discuție a fost cea a secetei extreme care lovește puternic agricultura din România.

Astfel, după dezbateri, principalele probleme cu care se confruntă agricultorii prahoveni  au fost prezentate de parlamentarul prahovean ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

”Este racheta antigrindină un dușman al fermierilor din Prahova în aceste vremuri de secetă?

La începutul acestei săptămâni, am participat la o întâlnire organizată de Prefectura Județului Prahova cu o delegație de fermieri – cultivatori de cereale din județ, principala temă de discuție fiind cea a secetei extreme care lovește puternic agricultura din România.

Fermierii prahoveni susțin că seceta este favorizată și de rachetele antigrindină lansate în județ, care gonesc norii aducători de ploaie. Ori de câte ori ANM a anunțat un cod de precipitații, au fost lansate rachete antigrindină și ploaia a fost alungată, susțin aceștia. Fermierii cer ca, în perioade de secetă extremă, să nu mai fie lansate rachete antigridină în Prahova.

Împreună cu Cristian Ionescu, prefectul de Prahova, am decis să luăm legătura cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în subordinea căruia se află Sistemul Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor (SNACP) și Unitatea pilot de combatere a căderilor de grindină din Prahova pentru a identifica soluții care să vină în sprijinul fermierilor din județ.
Am mai discutat, de asemenea, despre despăgubirile pe care statul român le va acorda pentru culturi afectate de secetă, despre problemele legate de sistemul de irigații și despre lipsa asigurărilor pentru culturile afectate de secetă. Întâlnirile cu agricultorii vor continua și am convingerea că vom reuși împreună să rezolvăm problemele cu care aceștia se confruntă”, a precizat senatorul Iulian Dumitrescu pe pagina personală de Facebook.