Semnal de alarmă tras de Bogdan Toader, președintele PSD Prahova: Agricultura românească este pe cale de dispariție!

Semnal de alarmă tras de Bogdan Toader, președintele PSD Prahova: Agricultura românească este pe cale de dispariție!
Deputatul Bogdan Toader, președintele PSD Prahova, trage un semnal de alarmă cu privire la situația în care se află agricultura în România. Liderul social-democraților prahoveni susținecă piața produselor agricole românești a ajuns în colaps.
 
 
”Agricultura românească este pe cale de dispariție!
Am ajuns să importăm roșii, vinete, usturoi, varză, ceapă, pere, mere. Și puteți continua dumneavoastră lista, fără probleme, pentru că piața produselor agricole românești a ajuns în colaps.
Ce face statul român pentru agricultura românească?
Ce face Guvernul Cîțu, care știe doar să promită și, la fel de bine, să nu se țină de cuvânt?
Menținerea la un nivel scăzut a cifrelor de școlarizare în unitățile de învățământ cu profil agricol îngroapă și fărâma de speranță în viitorul agriculturii românești.
Liceele agricole, ajunse în prezent la limita supraviețuirii, ne dau specialiștii din agricultură, din turism, din industria alimentară. Distrugerea învățământului de profil este echivalentul distrugerii COMPLETE a agriculturii românești.
Cu câțiva ani în urmă, programele de susținere a fermierilor, inițiate de fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, erau luate în derâdere de "marii reformatori", al căror unic scop ascuns era desființarea a tot ce mai este românesc pe piață.
De exemplu, Programul Tomate. Ministerul Agriculturii recunoaște că a crescut suprafața cultivată cu tomate în spații protejate și consumul de tomate. Dar importurile au rămas tot la un nivel ridicat, ajungând chiar și la 86.000 de tone anual!
Unde vom ajunge, dacă nu susținem agricultura românească?
Vom rămâne la mila străinilor pentru a hrăni populația României?”, a susținut deputatul Bogdan Toader.