Programul electoral al lui Răzvan Enescu, propunerea PLUS pentru funcția de Primar al Municipiului Ploiești

Programul electoral al lui Răzvan Enescu, propunerea PLUS pentru funcția de Primar al Municipiului Ploiești

 Arhitectul Răzvan Enescu, contracandidatul lui Mihai Polițeanu în alianța USR- PLUS pentru desemnarea candidaturii la alegerile locale din vară la funcția de Primar al Municipiului Ploiești, și-a lansat programul electoral printr-un contract în zece puncte pe care dorește să-l semneze cu locuitorii Municipiului.

 

În cadrul evenimentului, care a avut loc  la Hotelul Prahova și la care au participat locuitori Ploieștiului, reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale și jurnaliști, alături de membri ai organizației prahovene Plus, candidatul acestei formațiuni a expus și detaliat capitolele programului “Ploieștiul are nevoie de un ARHITECT!” prin care dorește să rezolve problemele majore ale orașului.

 

 Cordoane verzi, gestionarea eficientă a deșeurilor și încurajarea transportului electric pentru combaterea poluării, construirea a două noi spitale și a unei clinici oncologice, reabilitarea energetică a blocurilor de locuințe, stimularea investițiilor și debirocratizarea administrației publice, transparență în luarea deciziilor și combaterea fermă a corupției sunt doar câteva dintre măsurile pe care Răzvan Enescu le are în vedere pentru a transforma Ploieștiul într-un oraș sustenabil și european, conectat și integrat la Uniunea Europeană.

 

 Candidatul PLUS susține că are soluții viabile de finanțare pentru toate aceste proiecte și a menționat printre posibilele surse fondurile europene, cele oferite de Compania Națională  de Investiții, precum și parteneriatele public-privat.

 

“Norocul municipiului Ploiești, spune Enescu, este că nu trebuie să inventeze nimic, în zona accesării de fonduri există modele, de aceea vom replica modelele de bune practici, adaptate nevoilor Ploieștiului, precum Oradea, Reșița, Cluj-Napoca, Alba-Iulia, orașe care s-au axat pe investiții preponderent finanțate din surse externe bugetului local.”

 

Candidatul PLUS la funcția de primar, Răzvan Enescu, se recomandă ploieștean cu normă întreagă: „Nu numai că am stat toată viața în Ploiești, însă nu mi-am pus niciodată problema să mă mut de aici. Nici după ce am terminat facultatea, nici când am făcut naveta în București, nici când mi s-a oferit un loc de muncă bine plătit și un nou început în Belgia.” Și dacă până acum nu și-a dorit niciodată să părăsească Ploieștiul, acum cu atât mai puțin ar face-o. În curând va deveni tată și își dorește să-și crească copilul aici, în orașul în care s-a născut și de care este legat sentimental. Este primul pas pe care îl face în politică și consideră candidatura pentru Primăria Ploiești o șansă de a contribui prin ideile și energia sa la transformarea în bine a orașului.