Premierul Viorica Dăncilă, prezent la UPG Ploiești: Perioada de desfăşurare a programului de internship este considerată vechime în muncă

Premierul Viorica Dăncilă, prezent la UPG Ploiești: Perioada de desfăşurare a programului de internship este considerată vechime în muncă

Premierul Viorica Dăncilă  a participat, marţi, la deschiderea anului universitar la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești. Prim-ministrul și lidetul PSD a fost aşteptat, la intrarea în UPG Ploiești, de către prefectul județului Prahova, Mădălina Lupea, rectorul Universității, Mihai Coloja, dar și de președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, de altfel și președintelw PSD Prahova. Pe parcursul vizitei, alături de premier a fost prezentă și fostul ministru al Mediului, deputatul Grațiela Gavrilescu.

În discursul ținut în fața studenților, prim-ministrul a subliniat "meritele învățământului superior românesc", precum și ceea ce a făcut Guvernul pentru sprijinirea studenţilor.

"Meritele învăţământului superior românesc sunt incontestabile, dar trebuie să ţinem pasul cu prezentul şi să-i adaugăm şi mai multă valoare. Vă mărturisesc, aşteptările mele pentru anul universitar 2019-2020 sunt legate de o confirmare, prin rezultate, a măsurilor pe care le-am luat până acum pentru integrarea absolvenţilor pe piaţa muncii", a spus Dancila.

Aceasta a afirmat că angajatorii au mai multă încredere în tinerii care urmează programe de internship.

"Pentru a-i sprijini şi pentru a-i stimula pe studenţi şi tinerii absolvenţi am îmbunătăţit legea internshipului. Guvernul a mărit la 2.080 lei brut indemnizaţia lunară oferită fiecărui intern. În plus, de anul acesta perioada de desfăşurare a programului de internship este considerată vechime în muncă", a precizat aceasta.

Premierul a adăugat că Guvernul a dezvoltat programe care să încurajeze anagajarea tinerilor absolvenţi.

Prim-ministrul a subliniat faptul că în anul 2019 salariile cadrelor didactice universtare au crescut "substanţial", iar autorităţile s-au implicat financiar în dezvoltarea universităţilor.