Președintele PSD Prahova, deputatul Bogdan Toader: Comisia Europeană s-a prins că vor să fure, să dea companiilor de casă USR programe de training care să coste 133.000 de Euro/persoană

Președintele PSD Prahova, deputatul Bogdan Toader: Comisia Europeană s-a prins că vor să fure, să dea companiilor de casă USR programe de training care să coste 133.000 de Euro/persoană
Camera Deputaților urmează să decidă marți, prin vot în plen, asupra moțiunii PSD contra ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, moțiunea având ca temă Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).Moţiunea, intitulată "Cristian Ghinea - de la zero la abis", a fost semnată de 82 de deputaţi PSD.
 
 
În acest context, președintele PSD Prahova, deputatul Bogdan Toader, susține că  ”incompetența lui costă românii zilnic și reduce șansa lor și a României la dezvoltare” și că ”Ghinea trebuie să plece”.
 
Ba mai mult, într-o postare făcută pe pagina personală de Facebook, liderul social democraților prahoveni acuză actuala coaliție de guvernare că ”planul de partid (nicidecum Național) de Redresare și Reziliență, Planul Repetenților, nu este altceva decât un plan de îmbogățire a firmelor de consultanță care le-au scris proiectele, pe care mai marii auto-intitulați #experți nu sunt în stare să le scrie!”.
 
Iată postarea președintelui PSD Prahova, Bogdan Toader: 
 
Ghinea a făcut de râs România în fața Comisiei Europene de 3 ori!!!! Incompetența lui costă românii zilnic și reduce șansa lor și a României la dezvoltare! Ghinea trebuie să plece!
Comisia Europeană l-a trimis acasă într-un mod umilitor, după ce s-a prins că vor să fure, să dea companiilor de casă USR programe de training care să coste 133.000 de Euro/persoană. 133.000 de Euro pentru o singură persoană, în timp ce zeci de mii de elevi nu au avut internet pentru a participa la școala on-line. 24 de pagini de critici consistente a trimis Comisia Europeană față de incompetența penibilă de care a dat dovadă ministrul USR la realizarea acestui plan.
Nu vă e rușine?!
Planul de partid (nicidecum Național) de Redresare și Reziliență, Planul Repetenților, nu este altceva decât un plan de îmbogățire a firmelor de consultanță care le-au scris proiectele, pe care mai marii auto-intitulați #experți nu sunt în stare să le scrie!
În loc să dea explicații românilor pentru gafele inacceptabile pe care le face, care ne împing pe ultimul loc în clasamentul țărilor care vor primi aprobarea planurilor de redresare și reziliență, acesta răspunde cu aroganță, în stilul său caracteristic, și trage de timp ca să rescrie și să redepună planul, pentru care, atenție, cere amânare până în septembrie 2021. Da, un plan care nu a fost „respins”, dar care, totuși, nu a fost aprobat și trebuie rescris.
Încă mai există șansa de a salva absorbția fondurilor europene atât de necesare pentru dezvoltarea României. Singura condiție este ca Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene să fie condus de un om competent, nu de un politruc cu interese personale.
Cu Ghinea- Ministrul ZERO- riscăm să pierdem fondurile europene! De aceea, Ghinea trebuie să plece!