Mihai Polițeanu VS primarul Adrian Dobre| Război pe Facebook în goana după voturi

Mihai Polițeanu VS primarul Adrian Dobre| Război pe Facebook în goana după voturi

Mihai Polițeanu, unul dintre membrii alianței USR-PLUS înscriși în lupta internă pentru a candida pentru funcția de primar al Ploiești, a lansat miercuri seară un nou atac la adresa primarului Adrian Dobre, acuzându-l că este “incompetent” și “obraznic”, pentru că nu a publicat proiectul de buget local pentru anul 2020.
”Domnule primar Adrian Dobre,
Vă atrag atenția că, după porcăriile făcute la Parcul Municipal Vest cu organizarea Târgului de Crăciun, vă aflați iar în situația de încălcare a legii, de data aceasta a Legii 273/2006 privind finanțele publice locale.
Aveați obligația legală ca până la data de 21 ianuarie să fi publicat proiectul de buget local pentru 2020. Nu ați făcut-o. Vă solicit să reveniți în legalitate și să publicați de îndată proiectul de buget al Ploieștiului.
P.S. Aștept, de asemenea, execuția bugetară pe anul 2019”, a scris Polițeanu pe pagina personal de Facebook.

În replică,actualul edil al orașului i-a transmis linkul de pe site-ul primăriei unde poate fi accesat proiectul de buget.
“Domnul Mihai Poliţeanu se încăpăţânează să ne arate, încă o dată, că o să rămână doar candidat pentru funcţia de primar al oraşului Ploieşti. Din două motive:

1⃣ Minte la fel cum face plângeri penale. Să vă explic: Proiectul de buget se regăseşte pe site-ul Primăriei la secțiunea Transparență decizională: http://www.ploiesti.ro/transparenta.php

Doar domnul Polițeanu nu-l vede. Pentru că, orbit de dorinţa de a mă ataca din te miri ce, crezând că asta înlocuieşte proiectele, n-a făcut nici măcar gestul de a căuta să afle dacă informaţia este adevărată sau nu.

2⃣ Apropo de impostură, nu cunoaşte elemente de bază privind funcţionarea administraţiei publice locale, dar invocă texte de lege deşi nu are nicio pregătire juridică.

În conformitate cu prevederile articolului 57 din legea finanțelor publice locale nr. 273/2006, conturile anuale de execuție a bugetelor se aprobă de Consiliul Local până la data de 31 mai a anului următor. Asta ca să învețe!

Cât despre plângerea penală halucinantă şi nejustificată pe care a depus-o cu atâta voluptate anul trecut şi cu care se laudă ca principală reuşită politică, nu pot decât să spun că aştept cu nerăbdare decizia parchetului pentru a-i cere să se retragă frumuşel, pentru că a încercat să inducă în eroare organele judiciare şi a intoxicat opinia publică folosind informaţii vădit false.

Având în vedere informaţiile apărute despre domnul Poliţeanu în mass media şi în online în ultima perioadă, cred că este ultimul om care are căderea morală să vorbească despre legalitatea unor acte.

PS. Pentru ca nu are o minimă decenţă, nu o să aştept scuzele sale pentru minciuna cum că proiectul de buget nu a fost publicat la timp conform cerinţelor legale.”, a fost reacția primarului Adrian Dobre pe pagina sa de facebook.
Mihai Polițeanu nu a ezitat să continue acest război prin intermediul Facebook-ului.

“Primarul Adrian Dobre, pe lângă că este incompetent, este și obraznic.

La solicitarea mea de a publica proiectul de buget local pe 2020, îmi arată un link, care este invizibil pe site-ul primăriei pentru orice cetățean. Un primar de doi bani, un site de doi bani și transparență 0 într-un oraș care nu merită astfel de bătaie de joc.

Iar dacă nu îl somam să îl publice, mergea pe burtă, doar doar o să fie descoperit cât mai târziu. Mă așteptam la un comunicat de presă, așa cum a dat când a organizat fabulosul Târg de Crăciun, ocazie cu care a dat în folosință Parcul Municipal Vest unei firme de partid, exact cum procedează și PSD. Bani publici pentru pușculițe de partid.

Mai avem doar 5 luni și scăpăm de el.

P.S. Acum, dacă tot l-a întrebat cineva de buget, îi solicit să îl pună și în format editabil, nu scan/poză pdf. Incredibil câtă lipsă de transparență și obrăznicie.”, a fost răspunsul lui Mihai Polițeanu.