Majorarea preţului gigacaloriei la Ploieşti, contestată oficial! Consilierul local Botez: Dobre e un fel de Robin Hood pe invers: ia de la săraci şi dă la bogaţi !

Majorarea preţului gigacaloriei la Ploieşti, contestată oficial! Consilierul local Botez: Dobre e un fel de Robin Hood pe invers: ia de la săraci şi dă la bogaţi !

Consilierul local PSD, avocatul  Sorin George Botez,  a depus oficial vineri, la Primăria Ploieşti, un proiect prin care cere revocarea Hotărârii care a dus la majorarea preţului gigacaloriei în municipiu, hotărâre votată la finalul lunii aprilie.

Consilierul Botez motivează, printre altele, "că o datorie anterioară a UAT Ploiești devine una viitoare și este inclusă într-un preț “artificial” al gigacaloriei, respectiv 271,7 lei ( exclusiv TVA ).  Așadar, UAT Ploiești, transformă o datorie a sa, anterioară, într-una viitoare, achitabilă fracționat, raportat la cantitatea de gigacalorii pe care operatorul o va vinde. "
 

În plus, "pentru abonații noi, racordați la sistemul centralizat de energie termică a municipiului se livrează acestă energie la un preț artificial, majorat cu o datorie a municipalitații, deși acești consumatori nu au în mod normal obligația de a achita sumele datorate de către municipalitate în baza contractului cu operatorul."; se mai specifică în proiectul de revocare.

"Nu mi se pare corect ca primarul să bage mâna în buzunarul contribuabililor. După cum nu mi se pare corect să inducă în eroare consilierii locali şi să le ofere o singură variantă de acceptat în situaţie de criză! Dobre este, probabil, cel mai mare rău care  i se putea întâmpla Ploieştiului! E un fel de Robin Hood pe invers: ia de la săraci şi dă la bogaţi ! Tocmai de aceea am decis să atac această Hotărâre de Consiliu Local. Preţul este artificial umflat și nelegal. Merg până în panzele albe!", a declarat avocatul George Botez, singurul consilier local care a demonstrat că majorarea tarifului gigacaloriei este ilegală.