Lista candidaților Pro România la alegerile parlamentare în Prahova

Lista candidaților Pro România la alegerile parlamentare în Prahova

Reprezentanţii Pro România au depus miercuri, la Biroul Electoral Județean, listele de candidaţi pentru Camera Deputaţilor şi  Senat. Acestea vor fi  deschise de Alexandru Iacobescu la Camera Deputaților, respectiv de Cătălin  Beciu la Senat.

Pentru că fuziunea dintre PRO România şi ALDE încă nu a fost nefinalizat, reprezentanţii celor două grupări au decis ca listele de candidaturi să fie asumate de partidul lui Victor Ponta, ceea ce a însemnat că toţi candidaţii propuşi de partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu au fost de fapt nevoiţi să demisioneze din vechea formaţiune şi să devină acum membri Pro România. În Prahova, cel mai clar exemplu este al omului de afaceri Cătălin Beciu, până acum preşedintele organizaţiei judeţene a ALDE. Acesta a anunţat că renunţă să preia mandatele de consilier judeţean sau consilier local la Ploieşti, pentru care ar fi fost eligibil după alegerile locale din 27 septembrie, urmând să candideze pentru un mandat de senator la alegerile parlamentarele.

 Lista Pro România la Senat e completată, în ordine, de Adrian Petrache, Mihail Barbu, Florin Liviu Davidescu, Bogdan Dumitraşcu, Duglas Papanicu şi Nicolae Samoilă.

La Camera Deputaţilor, primul pe listă este Alexandru Iacobescu, preşedintele Pro România Prahova, urmat de fostul prefect Mădălina Lupea.

Urmează, în ordine, Ion Marian Marin, Radu Ioniţă, Adrian Ionescu, Claudiu Drăgan, Bogdan Lupu, Adrian Costin Călin, Cristea Vasile Viţă, Sorin Dumitraşcu, Bogdan Daniel Petrescu, Florina Alina Dragna, Gabriel Ştefănescu şi Andrei Roman.