Iulian Dumitrescu: Avem tot ce ne trebuie pentru a clădi un viitor măreţ, o Românie la care visăm cu toţii

Iulian Dumitrescu:  Avem tot ce ne trebuie pentru a clădi un viitor măreţ, o Românie la care visăm cu toţii

Congresul extraordinar al Partidului Naţional Liberal s-a întrunit duminică, la Palatul Parlamentului, pentru alegerea noului preşedinte, după ce Florin Cîțu și-a dat demisia de la conducerea partdului. Premierul Nicolae Ciucă, singurul candidat pentru această funcţie, este noul președinte al partidului.

Niocolae Ciucă a fost ales noul președinte al PNL. Din 1.120 de voturi exprimate, 1.060 au fost pentru alegerea lui Niclae Ciucă și 60 au fost anulate, potrivit rezultatelor anunțate după numărarea voturilor.

Prim-vicepreşedintele PNL Iulian Dumitrescu, de altfel și  președintele PNL Prahova,  a declarat că Nicolae Ciucă va avea o misiune „mai dificilă şi mai provocatoare” decât cele din Irak sau Afganistan, o misiune care „va modela” viitorul partidului.

„Astăzi alegem personalitatea politică în care românii au cea mai mare încredere. Astăzi partidul se uneşte în spatele unui lider în care românii au cea mai mare încredere - premierul României, Nicolae Ciucă”, a spus Dumitrescu, la Congresul extraordinar al PNL.

El a afimat că potenţialul economic al României este unul „excepţional, extraordinar, uriaş”.

„Aşa este potenţialul economic al României şi nu-mi place că pleacă grâu din ţară şi importăm făină sau că după ce o generaţie întreagă a făcut foamea înainte de 1989 ca să achite datoria externă în ultimii ani ne-am împrumutat masiv şi scump pentru consum. Nu-mi place să văd că două ţări vecine - Ungaria şi Austria - au două mega companii petroliere fără să aibă un strop de petrol sau că ne-am bătut joc de miliarde de euro din fonduri europene pe care le-am dat înapoi din cauza unor incompetenţi şi nu-mi plac multe altele, la fel cum nu vă plac nici dumneavoastră, dar am speranţa, credinţa, încrederea că putem să ne dezmeticim. Avem nevoie de autostrăzi, de căi ferate, de Dunăre navigabilă şi de Portul Constanţa, avem nevoie de mai multe hidrocentrale, eoliene, fotovoltaice, reactoare şi de gazele din Marea Neagră. Avem nevoie de cele câteva milioane de români care abia aşteaptă să se întoarcă acasă. Avem umbrela NATO şi suntem membri ai UE. Infrastructură. Energie, forţă de muncă, NATO şi UE - Avem tot ce ne trebuie pentru a clădi un viitor măreţ, o Românie la care visăm cu toţii, cu PNL într-o singură direcţie, înainte şi mai bine pentru români în Europa”, a mai arătat Iulian Dumitrescu